Regulile de la instanțele din Vrancea, începând de astăzi, 1 septembrie 2020

Biroul de Informare si Relaţii Publice din cadrul TRIBUNALULUI VRANCEA este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:

Având în vedere:

1. Forma consolidată a Hotărârii Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii nr.734/2020, ca urmare a modificărilor şi completărilor aduse prin Hotărârea Secţiei pentru judecători nr. 1095 din 20.08.2020 2. Ordinul nr. 16 din 13 mai 2020 al Preşedintelui Curţii de Apel Galaţi, actualizat prin Ordinul nr. 28 din 26.08.2020 3. Decizia Preşedintelui Tribunalului Vrancea nr.23/31.08.2020

Dată fiind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 16 august 2020, pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 MĂSURILE REFERITOARE LA ACTIVITATEA INSTANŢELOR DE JUDECATĂ CARE S-AU APLICAT P NĂ LA DATA DE 1 SEPTEMBRIE 2020 SE MENŢIN ŞI DUPĂ ACEASTĂ DATĂ, P NĂ LA ÎNCETAREA STĂRII DE ALERTĂ, CU URMĂTOARELE MODIFICĂRI ŞI COMPLETĂRI:

• Şedinţele de judecată se desfăşoară începând cu ora 09:00, iar în cazuri excepţionale (ca de ex: audierea prin videoconferinţă a persoanelor private de libertate) acestea se pot desfăşura începând cu ora 08:30.

• În vederea igienizării şi aerisirii periodice a sălilor de şedinţă, se vor face pauze, de regulă, la orele 11:00 şi 13:00.

• Programul de lucru cu publicul (arhivă, registratură, biroul de informare şi relaţii publice) la Tribunalul Vrancea şi Judecătoria Focşani este următorul: – luni – joi, în intervalul orar 08:30 – 12:30. La Judecătoria Adjud şi Judecătoria Panciu, preşedinţii acestor instanţe vor stabili programul de lucru cu publicul, cu respectarea cerinţelor art. 11 alin. (3) din Ordinul nr. 16/2020 al Preşedintelui Curţii de Apel Galaţi, actualizat.

Citește și:   TENSIUNE maximă la Spitalul Județean Focșani! ”Murim ca proștii... Suntem testați pe sărite!”, este strigătul de revoltă al unei asistente de la Cardiologie!

• Pentru respectarea distanţei minime obligatorii de protecţie de 1,5 metri între persoane, accesul publicului va fi limitat numeric în încăperile în care se lucrează cu acesta, după cum urmează: La Tribunalul Vrancea:

Sediul principal:
– registratură – 1 persoană; – arhivă – 2 persoane; – BIRP – 1 persoană;

Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal:
– arhivă şi registratură – câte 1 persoană;
La Judecătoria Focşani – registratură – 1 persoană;
– arhivă – 3 persoane; La Judecătoria Adjud – registratură + arhivă – 2 persoane; La Judecătoria Panciu – registratură – 1 persoană;
– arhivă – 1 persoană.

Se recomandă in continuare ca depunerea de cereri sau înscrisuri la dosarul cauzei şi transmiterea lor către părţi să fie făcută prin poştă sau prin mijloace de comunicare electronică, pe cât posibil nu în timpul şedinţei de judecată.

Şedintele de judecată se vor derula, şi după data de 1 septembrie 2020, prin gruparea cauzelor pe intervale orare, urmărindu-se limitarea numărului de persoane prezente concomitent în sala de ședință și valorificarea eficientă a intervalelor orare stabilite, astfel încât să se asigure respectarea regulilor de distanțare socială.

Pentru situațiile în care părțile sau reprezentanții acestora nu se pot prezenta în intervalul orar alocat pentru grupul de cauze din care face parte și cauza respectivă, instanțele pot stabili un interval orar la sfârșitul ședinței de judecată, destinat exclusiv dosarelor lăsate la a doua strigare, în măsura în care condițiile instanței permit fixarea unui interval de timp în acest sens. Lăsarea dosarelor la a doua strigare în acest interval orar se poate face dacă există acordul părților și dacă se depune dovada imposibilității de prezentare în intervalul orar alocat cauzei respective.

Citește și:   Ion Ștefan, deputat PNL de Vrancea: ”Învierea Domnului nostru Iisus Hristos să vă dea credință, putere și liniște sufletească!”

În cauzele non-penale, citarea părților se va face cu mențiunea de a avea în vedere dispozițiile art. 15 din Codul de procedură civilă, în sensul că părțile pot solicita expres instanței ca judecata să se facă numai pe baza actelor depuse la dosar.

BIROUL DE INFORMARE SI RELAŢII PUBLICE din cadrul TRIBUNALULUI VRANCEA

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.