Lui Mîndrilă da, Codruței Neagu ba! Ministerul Sănătății trimite paturi noi la Secția ATI de la Spitalul Județean, iar Oprișan se face că uită să vireze 6 milioane de lei unității medicale

Oprișan întârzie să dea spitalului toți banii votați de consilierii județeni, după ce a virat prima tranșă pe vremea lui Mîndrilă. După ce manager interimar a fost numită Elena Codruța Neagu, CJ nu a mai virat tranșa a doua. În același timp, Ministerul Sănătății a cumpărat paturi noi pentru Secția ATI din spital, acestea fiind montate astăzi.

Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani cere Consiliului Județean Vrancea să respecte propriile hotârări și să vireze diferențele de bani votate de consilierii județeni. În luna martie 2020, în urma solicitării către Consiliul Județean în vederea obținerii sprijinului financiar în contextul apariției epidemiei de COVID-19 și a declarării stării de urgență la nivelul României, a fost aprobată printr-o hotărâre din 30 martie suma de 11,436 mii lei (11,43 milioane lei). Acești bani urmau să fie alocați de CJ Vrancea către Spitalul Județean astfel: 9.136 mii lei pentru achiziționarea de bunuri materiale și 2.300 mii lei pentru achiziționarea de echipamente medicale.

 

Pe 1 aprilie, când încă la conducerea Spitalului Județean se afla fostul manager Constantin Mîndrilă, apropiatul baronului Oprișan, CJ Vrancea a virat suma de 5.000 mii lei (5 milioane de lei), din care 2.700 mii lei pentru achiziționarea de bunuri materiale și 2.300 mii lei pentru achiziționarea de echipamente medicale. De atunci, odată cu schimbarea fostului manager, CJ Vrancea a refuzat să mai achite restul banilor, lucru care a pus în dificultate actuala conducere.

CJ Vrancea nu respectă, astfel, propria hotărâre, în condițiile în care Spitalul Județean a angajat până acum cheltuieli de 4.245 mii lei pentru bunuri materiale și 1274 mii lei pentru achiziționarea de echipamente medicale. “Întrucât finanțarea aferentă bunurilor materiale este insuficientă față de sumele angajate, vă rugăm să acceptați suplimentarea finanțării pentru stingerea obligațiilor către furnizori sau transferul diferenței de sumă neconsumată de la echipamentele medicale în valoare de 1.026 mii lei și suplimentarea finanțării pănă la incidența sumei necesare spitalului de 4.425 mii lei.

Citește și:   UAT COMUNA BOLOTEȘTI anunță începerea proiectului cu titlul „Achiziția de microbuze nepoluante pentru Comuna Bolotești și Comuna Țifești, județul Vrancea” și „Realizare puncte de reîncărcare vehicule electrice Comuna Bolotești și Comuna Țifești, județul Vrancea”

De asemenea, în contextul epidemiologic actual, spitalul are obligația de a asigura stocurile de bunuri materiale, în acest sens demarând o nouă procedură de achiziție care se va finaliza în perioada imediat următoare, fapt pentru care vă rugăm să analizați posibilitatea de finanțare până la incidența sumei de 9.136 mii lei prevăzută în hotărârea nr. 42/30 martie 2020”, se arată în solicitarea managerului interimar, dr. Elena Codruța Neagu (foto). (Cristi IRIMIA)

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.