Consilierul județean PNL Emilian Diaconu către Oprișan: ”Ați cheltuit maximum 19% din banii de la buget pentru secțiunea Dezvoltare. La ”paranghelii” ați cheltuit 100%!”

Ședința de ieri a Consiliului Județean Vrancea a fost una extrem de încinsă pe marginea bugetului administrat de către conducerea CJ în frunte cu Marian Oprișan. Consilierii liberali, prin vocea lui Emilian Diaconu, i-au reproșat baronului că secțiunea Dezvoltare a fost ignorată (doar 19% sume cheltuite în acest sens), în timp ce banii de la secțiunea ”Paranghelii” au fost cheltuiți integral de către Oprișan!

Din cele 347 de milioane RON propuse chiar de către dvs., domnule președinte, s-au realizat doar 234 de milioane RON. Realizarea veniturilor în sarcina conducerii CJ a fost un fiasco. Nu ați realizat lucrările programate. Ați propus un proiect de buget anul trecut și acum când tragem linie vedem că în programul PNDL, de exemplu, ați cheltuit foarte puțini bani. A ajuns să se roage Guvernul de Consiliul Județean să termine lucrările pentru a le deconta.

Programul pentru întreținerea lucrărilor la drumurile județene a fost realizat doar în proporție de 19%, iar programul de realizare a proiectelor din fonduri nerambursabile doar 9% din ce ați propus! Este rușinos! Ați avut bani în conturi în sumă de 84 milioane RON și ați realizat lucrări de doar 10 milioane RON. În schimb, ați cheltuit toți banii pe paranghelii achitând numai pentru 24 ianuarie suma de 1,7 milioane RON. Asta în timp ce sectorul de dezvoltare a județului a fost neglijat, fiind realizat doar 10 – 19% maximum”, a precizat Diaconu.

Marian Oprișan s-a enervat în timpul intervenției consilierului PNL, întrerupându-l din discurs, apoi a atacat Ministerul Lucrărilor Publice Dezvoltării și Administrației, fără a oferi argumente suplimentare pentru afirmațiile făcute (întârzierea unor plăți). De altfel, președintele CJ nu a avut replică nici la expunerea lui Emilian Diaconu, cifrele prezentate de către acesta fiind reale. (Cristi IRIMIA)

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.