LA FAMIGLIA PSD! Firma ginerelui primarului PSD de la Măicănești (Vrancea) a încheiat 58 de contracte, făcând afaceri de miliarde cu Spitalul Județean Focșani, pe vremea lui Mîndrilă.

Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani a făcut numeroase achiziții în ultimii ani de la firma Arias Invest SRL Măicănești, administrată de Răzvan Gavriloiu (foto stânga sus), ginerele primarului PSD din Măicănești, Costel Necula (foto dreapta sus).

De la firma Arias Invest SRL Mîndrilă & Co. au cumpărat produse variate, de la televizoare, materiale de construcții, frigidere, măști, apă carbogazoasă, șuruburi, soluție anti-mucegai, coturi pentru instalații, până la… murături.

Înființată în anul 2017, firma a fost pe minus la început, însă a avut o spectaculoasă creștere a cifrei de afaceri în anul 2019, după cum se vede și în graficul de mai jos. În 2019 și 2020 modesta firmă din Măicănești a derulat 58 de contracte cu Spitalul Județean, în valoare de aproape 2 miliarde de lei vechi. De altfel, majoritatea contractelor sunt încheiate cu Spitalul Județean din Focșani. Un spital condus la acea vreme de managerul Constantin Mîndrilă, care a preferat firma din Măicănești și nu o firmă din Focșani sau din apropierea Focșaniului.

Să mai spunem că prețurile produselor achiziționate de spital au fost, de foarte multe ori, mai mari decât cele de pe piață? Așteptăm un raport al Curții de Conturi pe această temă, raportat la oportunitatea și legalitatea contractelor încheiate. Ca să ne lămurim dacă totul a fost în regulă sau nu, din punct de vedere al instituțiilor de control ale statului. (Maria SAVA)

FOTO: Cifra de afaceri a firmei și câteva din achizițiile publice făcute cu Spitalul Județean:

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.