GRAV! Situație scăpată de sub control la Spitalul Județean Focșani. 9 cadre medicale sunt infectate, alte câteva zeci sunt suspecte sau în autoizolare.

Informații de ultimă oră scot în evidență o serie de fapte regretabile petrecute la Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” Focșani. Un medic epidemiolog care a venit în contact cu un cadru medical cu COVID-19, cadru internat la Contagioase, a făcut o anchetă epidemiologică ln spital, în secția de Cardiologie, în condițiile în care ar trebui să se afle în izolare. ”Nu poți să iei contact cu o persoană infectată și apoi să te plimbi prin spital! Un alt cadru medical a intrat în autoizolare ieri, 8 aprilie, după ce a avut contact cu medicul epidemiolog respectiv”, ne-a precizat o sursă din sistemul medical.

Reamintim că astăzi a fost confirmat cu COVID-19 și managerul Spitalului Județea, Constantin Mîndrilă. Acesta a declarat că nu este simptomatic, dar că a fost contact direct, de aceea a fost testat. Însă alte cadre medicale au fost și ele contacte directe, însă NU au fost testate nici până acum!

UPDATE: Personalul asimptomatic din compartimentul Nefrologie al Spitalului Județean a fost testat? Pentru că acolo s-au confirmat două cazuri de cadre medicale infectate cu COVID-19, deci au existat contacți direcți (celelalte cadre)! Sau testările s-au făcut doar pe ochi frumoși? Adică Mîndrilă a fost testat iar simplii asistenți nu?

În altă ordine de idei, Direcția de Sănătate Publică Vrancea susține, prin directorul Cătălin Graur, că a declanșat două anchete epidemiologice la Serviciul Județean de Ambulanță și la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea. Asta după ce două persoane au fost confirmate cu COVID-19. ”Există 10 contacți direcți în cadrul ISU Vrancea și 12 la SAJ Vrancea, din care patru simptomatici internați la Infecțioase la Spitalul Județean Focșani”, a precizat Graur. (Teodor P.)

Citește și:   HARTA drumurilor blocate sau închise din cauza vremii!

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.