GRAV! Situație scăpată de sub control la Spitalul Județean Focșani. 9 cadre medicale sunt infectate, alte câteva zeci sunt suspecte sau în autoizolare.

Informații de ultimă oră scot în evidență o serie de fapte regretabile petrecute la Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” Focșani. Un medic epidemiolog care a venit în contact cu un cadru medical cu COVID-19, cadru internat la Contagioase, a făcut o anchetă epidemiologică ln spital, în secția de Cardiologie, în condițiile în care ar trebui să se afle în izolare. ”Nu poți să iei contact cu o persoană infectată și apoi să te plimbi prin spital! Un alt cadru medical a intrat în autoizolare ieri, 8 aprilie, după ce a avut contact cu medicul epidemiolog respectiv”, ne-a precizat o sursă din sistemul medical.

Reamintim că astăzi a fost confirmat cu COVID-19 și managerul Spitalului Județea, Constantin Mîndrilă. Acesta a declarat că nu este simptomatic, dar că a fost contact direct, de aceea a fost testat. Însă alte cadre medicale au fost și ele contacte directe, însă NU au fost testate nici până acum!

UPDATE: Personalul asimptomatic din compartimentul Nefrologie al Spitalului Județean a fost testat? Pentru că acolo s-au confirmat două cazuri de cadre medicale infectate cu COVID-19, deci au existat contacți direcți (celelalte cadre)! Sau testările s-au făcut doar pe ochi frumoși? Adică Mîndrilă a fost testat iar simplii asistenți nu?

În altă ordine de idei, Direcția de Sănătate Publică Vrancea susține, prin directorul Cătălin Graur, că a declanșat două anchete epidemiologice la Serviciul Județean de Ambulanță și la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea. Asta după ce două persoane au fost confirmate cu COVID-19. ”Există 10 contacți direcți în cadrul ISU Vrancea și 12 la SAJ Vrancea, din care patru simptomatici internați la Infecțioase la Spitalul Județean Focșani”, a precizat Graur. (Teodor P.)

Citește și:   Victimele din Colectiv ar putea beneficia de tratamente medicale decontate pe viață, în urma unui proiect susținut de senatorul Cătălin Toma

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.