EXCLUSIV: Centrul de Primire Urgențe de la Spitalul Militar Focșani și-a reluat ieri activitatea. Joi, 9 aprilie, vor reveni la serviciu și cadrele medicale care s-au vindecat de noul coronavirus.

Spitalul Militar din Focșani își reia activitatea, în funcție de starea de sănătate a cadrelor medicale depistate cu noul coronavirus. Astfel, ieri și astăzi s-au făcut noi teste cadrelor infectate ințial cu COVID-19 și în funcție de rezultate cei care au scăpat de virus vor reveni la serviciu începând de joi, 9 aprilie.

Totodată, epidemiologii au identificate deja o serie de circuite de intrare-ieșire din spital, atât pentru personalul medical, auxiliar, dar și pentru pacienți, astfel încât riscul de infectare să fie minim, raportat la distanța care trebuie păstrată între cei aflați în unitatea spitalicească.

Deși joi, 9 aprilie, se va relua activitatea la un nivel mai extins, încă de ieri,6 aprilie, Centrul de Primire Urgențe a redevenit operațional. Medicii de medicină primară au început deja să primească pacienți, atât cadrele medicale cât și pacienții find în siguranță pentru că se așteaptă intrarea la consultul medical în afara triajului.

Practic, Spitalul Militar Focșani s-a organizat excelent în aceste zile, iar activitatea, se speră, va fi reluată la parametri maximi în 10 zile. Evident, cu condiția ca toate cadrele medicale infectat cu COVID-19 să fie sănătoase. În acest moment, toți angajații de la SM Focșani care au avut noul coronavirus au o stare de sănătate foarte bună. (Cristi IRIMIA)

 

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.