INCONȘTIENȚĂ! Un medic din Vrancea care face gărzi la Spitalul Militar Focșani și la Ambulanță și-a sărbătorit recent ziua de naștere, la un restaurant din Adjud, cu zeci de invitați, mulți de la Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea. Spitalul Militar Focșani a fost ÎNCHIS astăzi după două cazuri confirmate cu noul CORONAVIRUS!

Un laborant și o infirmieră de la Spitalul Militar Focșani au noul coronavirus, conform informațiilor publicate de mass-media din Vrancea în această dimineață. În altă ordine de idei, Ediție de Vrancea a primit mai multe informații care ar putea avea legătură cu cazurile de la Spitalul Militar, informații pe care le prezentăm în rândurile următoare, astfel încât autoritățile să afle (în caz că nu știu deja) tabloul cât mai complet al evoluției lucrurilor. Spunem să afle pentru că nu este exclus ca unii protagoniști menționați mai jos să fi ascuns că au intrat în contact cu persoane care veneau din afara țării sau care erau suspecte de COVID-19. Iată informațiile pe care le deținem:

  • Un medic care face gărzi la Spitalul Militar Focșani și la Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea, care are o rudă importantă la Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea, și-a sărbătorit recent ziua cu zeci de invitați la un restaurant în Adjud. Majoritatea celor de la Ambulanța Focșani au fost la ziua lui! În condițiile în care medicul respectiv face gărzi la Spitalul Militar Focșani și acolo s-au confirmat deja două cazuri, rezultă că pot fi infectate mai multe cadre medicale la această oră. (Precizare: foarte posibil ca medicul care și-a făcut ziua să nu fi știut dacă există persoane suspecte de coronavirus printre invitații săi, însă din februarie toată țara discută despre coronavirus, iar de la începutul lui martie s-a vorbit despre măsuri preventive pe care toată lumea ar trebui să le ia)

* Un medic de la UPU Focșani a fost internat ieri la Contagioase-Infecțioase, fiind suspect de COVID-19. Rezultatele analizelor se pare că nu au venit încă de la Iași. Medicul a fost în UPU și a avut contact, evident, cu foarte mulți medici și asistente.

Citește și:   ULTIMA ORĂ: Donald Trump a fost arestat!

UPDATE: * O angajată de la Spitalul Militar, soție a unui angajat de la Ambulanța Focșani, se află sub tratament acasă de mai multe zile, dar ne-a precizat telefonic în urmă cu câteva minute, că nu a fost testată și că nu ar avea COVID-19. Ne-a confirmat însă că fiul ei, care lucrează la un serviciu privat de Ambulanță și care în timpul liber căra pachete din Italia s-a întors din Italia pe 1 martie a. c. și ”Până acum nu a avut simptomatologie COVID-19. El nu a fost în Italia într-o zonă afectată”, a spus persoana în cauză. Trebuie precizat că poți fi purtător de virus COVID-19 și fără a avea simptomatologie. Evident, nu există nicio dovadă că familia respectivă ar fi transmis vreun virus celor infectați deja de la Spitalul Militar. Informațiile prezentate sunt doar pentru a ajuta autoritățile în demersurile lor actuale anti-COVID-19.

Sunt oameni din sistemul medical care mint, care sunt printre noi deși ar trebui să stea izolați. Asta ne doare cel mai tare” – ne-a declarat un cadru medical.

Reacția Ministerului Apărării Naționale:

Marți, 24 martie, la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Popescu” Focșani au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 două persoane din rândul personalului medical și auxiliar sanitar. În urma acestei situații, s-a dispus externarea tuturor pacienților și efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacților, iar pe timpul acesteia, posibilii contacți sunt plasați în autoizolare, urmând a fi testați.

Spitalul Militar de Urgență Focșani se va închide pentru 48 de ore pentru executarea dezinfecției de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecției, cu excepția Centrului de Primiri Urgențe. În același timp, se vor recolta analize de la toți contacții simptomatici și, în funcție de rezultatele finale ale anchetei epidemiologice, se vor dispune măsuri ulterioare de protecție a personalului medical, în vederea menținerii capacității operaționale a spitalului.

Citește și:   Ediție de Vrancea a furnizat surpriza etapei în campionatul de old-boys: 7 - 4 cu GS Mobile.

Biroul presă al Ministerului Apărării Naționale

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.