Primarii liberali din Vrancea anunță că vor continua proiectele pentru comunitățile pe care le reprezintă, în ciuda atitudinii discreționare a administrației PSD

Primarii liberali din Vrancea au avut recent, într-o conferință de presă, o poziție comună față de modul discreționar în care Marian Oprișan, președintele CJ Vrancea, a repartizat fondurile bugetare pe care le are la dispoziție, ocazie cu care au anunțat că metodele baronului nu le vor pune piedici în a demonstra oamenilor că sunt buni gospodari. La conferință a participat și senatorul Cătălin Toma, președintele PNL Vrancea anunțând susținerea edililor și sancționând politicile discreționare ale CJ Vrancea.

Fie că am avut bani mai mulți la bugetul comunei, dșei nu a fost cazul, fie că au fost sume mai mici, am știut să drămuim fondurile și să facem lucruri bune pentru comunitățile noastre. Oamenii ne apreciază, chiar dacă administrația județeană PSD împarte discreționar bugetul”, a afirmat Vasile Chirilă, primarul comunei Biliești.

La rândul său, primarul comunei Vizantea-Livezi, Dragoș Ciobotaru, a precizat că nu e normal ca drumurile județene din localitate să fie lăsate ”să o ia la vale”, cu referire la DJ 205 E. ”Așteptam o implicare din partea CJ, la acest capitol, însă nimic concret. Oamenii văd acest lucru și vor sancționa PSD-ul. Guvernul liberal a echilibrat situația banilor către primării, asta e o realitate ce nu poate fi contestată”, a spus Ciobotaru, confirmat și de Fănică Popa, edilul de la Bolotești: ”Premierul Orban s-a asigurat de o împărțire echitabilă a banilor, CJ Vrancea nu, din păcate”.

Primarul comunei Ciorăști, Nicolae Braicău, a scos în evidență că dacă ești responsabil ca edil, când gestionezi banul public, poți face lucruri frumoase în comună. ”Am demonstrat că se poate și rețeta de succes de la Ciorăști începe să fie încercată și de alte comune. Am cerut CJ Vrancea cofinanțări ale unor proiecte pe care le derulăm, însă în fiecare an am primit foarte puțin, mult mai puțin decât comunele PSD. Mergem înainte și demonstrăm că piedicile lui Oprișan trebuie depășite, iar oamenii ne vor da credit și pentru mandatul 2016 – 2020”, a conchis liberalul. (Cristian MATEESCU)

Citește și:   PNL a terminat podul de la Jitia în 3 luni!

FOTO: David Chiriță (primar Răstoaca), Dragoș Ciobotaru (primar Vizantea-Livezi), Cătălin Toma (președinte PNL Vranca), Fănică Popa (primar Bolotești), Nicolae Braicău (primar Ciorăști) și Vasile Chirilă (primar Biliești) – de la stânga la dreapta

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.