SGA a derulat controale pe principalele cursuri de apă din administrarea sistemului

Sistemul de Gospodărire a Apelor Vrancea prin compartimentul de inspecție teritorială a apelor a efectuat în luna ianuarie 2020 controale pe principalele cursuri de apă din administrare, cu scopul verificării activității de exploatare de agregate minerale din albiile și malurile cursurilor de apă. Precizăm că la această dată au dreptul de a exploata agregate minerale pe cursurile de apă aflate în administrarea Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea, un număr de 9 agenți economici cu puncte de extracție din albia minoră a cursurilor de apă, respectiv un număr de 14 agenți economici cu puncte de extracție din terasele cursurilor de apă.

Au făcut obiectul controlului 30 de amplasamente aferente cursurilor de apă Siret, Putna și Milcov, verificarea vizând respectarea tuturor obligațiilor înscrise în contractele de închiriere, avizele și autorizațiile de gospodărire a apelor emise de instituția noastră și în special cele privind modul de exploatare a agregatelor minerale.

Nerespectarea prevederilor legale și contractuale a fost sancționată contravențional cu ”avertisment” pentru două societăți comerciale, sancțiuni ce vor crește gradual în situația în care nu vor fi remediate deficiențele constatate, cuantumul maxim al amenzilor contravenționale prevăzute de Legea apelor nr. 107/1996, cu modificările și completările ulterioare, pentru persoane juridice fiind de 80 000 lei. Sistemul de Gospodărire a Apelor Vrancea va continua verificarea activității de exploatare de agregate minerale din albiile și malurile cursurilor de apă pe toate cursurile de apă din bazinul hidrografic Siret aflate în aria de competență a instituției noastre”, a precizat Dorina Vraciu, inginer, director al SGA. (Teodor P.)

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.