187 de investiții cu probleme, depistate de Corpul de control al Ministerului de resort. Probleme și la Focșani, Slobozia Bradului și Tătăranu.

Corpul de control al ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației şi inspectorii din Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) au verificat 3.084 de solicitări de plată pentru proiecte realizate prin PNDL. În urma verificărilor s-a decis oprirea de la plată a sumei de 146 de milioane de lei pentru 187 obiective de investiţii din judeţele Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Neamţ, Teleorman, Tulcea și Vrancea.  Alte 2.897 de solicitări (de 1,8 miliarde de lei) vor fi plătite de minister.

În Vrancea s-au găsit probleme la patru străzi din Focșani, și la unele obiective din localitățile Slobozia Bradului și Tătăranu. Inițial, localitățile Golești și Dumbrăveni erau și ele pe lista cu nereguli, însă se pare că suspiciunile nu s-au confirmat.Am spus răspicat, în nenumărate rânduri, că, acolo unde realitatea din teren nu corespunde cu cea din hârtii, plăţile vor fi categoric oprite! Este inadmisibil să ne batem joc de banul public şi să facem investiţii de mântuială. Iar cei care au respectat proiectele nu trebuie să-şi facă niciun fel de griji, întrucât facturile le vor fi plătite fără nicio ezitare!”, a precizat Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, pentru mass-media centrală. (Teodor P.)

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.