Serios?? Iluminatul public în Focșani = 161 milioane de lei (34 milioane de euro) ??

Focșăneni, vi se pregătește ceva! Au început să apară informații în unele zone media cu privire la costurile pentru reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminat public din Focșani. Acestea ar fi fost estimate la peste 161 milioane lei (34 de milioane de euro), în baza unui document strategic integrat privind măsurile de creștere a eficienței energetice pentru sistemul de iluminat public din Focșani (sursa fiind, cică, site-ul Primăriei acolo unde nu am găsit documentul).

În Focșani sunt 2873 corpuri de iluminat. Dacă împărțim 34 de milioane de euro la 2873 rezultă aproximativ 12.000 de euro per corp de iluminat. O sumă imensă. Sigur, se va spune că din 12.000 de euro se va achita și stâlpul de iluminat etc. Dar problema iluminatului în Focșani nu o reprezintă lipsa stâlpilor, ci a becurilor/lămpilor. Dacă s-ar pune lămpi cu led pe toți stâlpii din oraș problema iluminatului public ar fi rezolvată. Cu maxim 50 de euro (să zicem) per corp de iluminat (adică 144.000 de euro) rezolvi problema în Focșani. Nu sunt de ajuns 2873 de corpuri de iluminat? Mai adaugi 500 sau 1.000 și tot nu ajungi la 34 de milioane de euro. Asta dacă vrei să gestionezi responsabil banul public!

De aceea consider că anunțul conform căruia este nevoie de 34 de milioane de euro pentru iluminatul public din Focșani reprezintă o  ”pregătire/obișnuire” a focșănenilor cu ideea unui împrumut uriaș pe care municipalitatea să-l facă și pe care să-l plătim noi, copiii și nepoții noștri. (Cristi IRIMIA)

 

Citește și:   O nouă DRAMĂ! A murit fostul ziarist de la Uniplus Radio, George Condruța.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.