Autoritățile din Focșani, acuzate de nepăsare în ceea ce privește situația microbuzelor și autocarelor din zona fostei Autogări

Ediție de Vrancea a primit la redacție o scrisoare din partea locuitorilor care au apartamente și case în zona Piața Victoriei (fosta Autogară), acolo de unde se pleacă permanent cu autocarele și cu microbuzele spre aeroport, dar și spre alte zone din România sau din afara țării. Locuitorii susțin că trebuie găsite soluții astfel încât deranjul provocat în zonă să fie eliminat. Se propune chiar amenajarea unei parcări la marginea orașului, de unde să plece autocarele, pentru a se evita zgomotul și poluarea din zona respectivă, după cum au sugerat unii locatari. Îi va asculta cineva? Iată scrisoarea primită:

”Stimată redacţie,

Vă scriem pentru a vă cere ajutorul prin publicarea unui articol despre problema cu care ne confruntăm în cartierul în care locuim din oraşul Focşani, judeţul Vrancea.

Acest cartier, Piaţa Victoriei din oraş a fost transformat în autogara şi parcare personală. Sunt câteva societăţi care prestează transport de persoane dar îndeosebi una ne-a transformat viaţa în calvar. Indiferent de oră din zi sau noapte dânşii ne distrug liniştea şi ne poluează sub toate formele posibile viaţa iar noaptea nu ne putem odihni. Sunt momente în care sunt câte trei, patru autocare şi câteva microbuze care împreună cu taxiurile şi autoturismele personale care aduc pasageri transforma ziua sau noaptea în adevărat calvar pentru noi, de la gazele de eşapament care ne intra în case, claxonul şi toate zgomotele care rezultă din această activitate.

De mai bine de un an am făcut sesizări şi reclamaţii la primăria oraşului, la poliţia locală, garda de mediu, prefectura, DSP dar totul a fost în zadar. Autorităţile au venit, au constatat, ei zic că au amendat dar de schimbat nu s-a schimbat nimic. Aceste firme refuza să se mute aşa cum ar fi normal în Autogara oraşului acolo unde le este locul.

În acest oraş sub atentă supraveghere a primăriei se pare că fiecare face ce doreşte, degeaba există legi deoarece ele nu se aplică. Am încercat inclusiv să discutăm cu acest individ care administrează firma şi am primit ameninţări voalate de genul: ”Acesta este oraşul meu şi fac ce vreau eu, puteţi să mă reclamaţi oriunde”, şi după câte se pare aşa este cel puţin până acum, el este şeful acestui oraş, autorităţi nu există, legi nici atâta. Spre exemplu, oraşele din jur, Buzău, Bacău, au autogări care chiar arată bine şi sunt folosite, numai în acest oraş nu se poate, de fapt întregul oraş arata foarte rău, din toate punctele de vedere (nu avem containere pentru a arunca gunoiul selectiv, este un şantier perpetuu etc…)

Ca jurnalişti puteţi obţine de la autorităţi acces la aceste reclamaţii şi la răspunsul lor şi bineînţeles puteţi verifica cele de mai sus printr-o simplă plimbare prin zonă. Va mulţumim pentru orice ajutor îl puteţi da.

Locatarii din Piaţa Victoriei”

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.