DEZVĂLUIRI! Ce au ascuns publicului Costel ”Conservă” Mîndrilă și medicul Mitel Burcă? Situația gravă de la Secția de Cardiologie a fost făcută publică de doctorul Raluca Ioan, de la Maternitatea Polizu din București!

Raluca Ioan, doctor în specialitatea Obstretică-Ginecologie la Maternitatea Polizu din București, originară din Vrancea, a postat astăzi pe Facebook mai multe comentarii legate de situația de la Secția Cardiologie a Spitalului Județean, acuzându-i direct pe medicul cardiolog Mitel Burcă (șef demisionar al Secției, foto sus) și pe managerul suspendat Constantin Mîndrilă (foto dreapta jos), de situația gravă cu care se confruntă secția respectivă.

De ani buni nu mai acoperiți gărzile, un lucru deosebit de neplăcut. Când vorbim de stenturi, terapie coronarieni, aritmologie… Cât privește organele de control trebuie să existe și acestea. Este normal să avem controale, să respectăm legi, protocoale, proceduri. Deocamdată, un întreg județ nu are garda acoperită pe cardiologie, nu are cardiologi și nici măcar cardiolog cu normă întreagă în policlinică. Aceste lucruri se perpetuează de ani buni nu de acum când avem alt manager (n. r. – Elena Codruța Neagu).

Doctorul Burcă este cel din cauza căruia de ani buni nici un tânăr cardiolog nu poate exista. Nu dăm nume… Atmosferă cu înjurături, denigrări la adresa tinerilor… Cât privește unul din ceilalți medici cardiologi, direcționa pacienți la privat în timpul programului de lucru la stat!”, a scris Raluca Ioan pe Facebook.

O altă reacție a venit din partea unui aparținător: ”La spital este, într-adevăr, o mare problemă cu  linia de gardă la Cardiologie care de ani de zile nu este asigurată decât câteva zile într-o lună. Medic în ambulatoriu nu există decât două ore pe zi. În ceea ce privește terapia coronariană… cine monitorizează dintre doctori pacientul când nu este acoperită linia de gardă? Nimeni! Pacientul singur cu monitorul în salon! Asta e realitatea! Și, de foarte multe ori, asistentele făceau treaba medicilor…

Managerul suspendat Costel Mîndrilă și medicul cardiolog Mitel Burcă trebuie să explice cum a ajuns Secția de Cardiologie un focar COVID-19, cu un total de 23 de cadre medicale infectate și să facă publice anumite note de fundamentare întocmite în legătură cu situația noului coronavirus din secția respectivă!

Există informații și cu privire la anumite imagini de pe camerele de supraveghere din spital, în baza cărora se poate vedea cine și cât s-a ocupat de pacienții din spital în timpul anumitor gărzi. Vom reveni cu detalii!

Citește și:   Vrancea a primit 8,4 milioane de lei. În total, peste 327 de milioane de lei au fost alocate de Guvern pentru județele afectate de inundații.

Pentru a nu exista discuții, facem precizarea că nu există reproșuri cu privire la profesionalismul medicului Burcă în materie de Cardiologie, ci la modul în care s-a raportat la colegii săi din spital!

Pe internet au apărut și reacții referitoare la soția lui Mitel Burcă, Silvia Burcă, angajată la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, al cărei program de lucru a intrat în ”vizorul” comentatorilor. (Teodor P.)

În replică, medicul Mitel Burcă a spus că acuzațiile sunt denigratoare și mincinoase, deși zeci de cadre medicale din spital dar și sute de pacienți știu că lucrurile sunt așa cum au fost spuse de către medicul Raluca Ioan. (Teodor P.)

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.