Nereguli în trafic sancționate de polițiști

La data de 6 iunie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 174 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 9 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
Poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere în care ar putea fi implicaţi pietonii și bicicliștii, cât și pentru conştientizarea riscurilor la care se expun atunci cand nu respectă regulile de circulație. 54 de participanți la trafic din aceste categorii au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea legislației rutiere.

De asemenea, polițiștii, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român, au desfășurat o acțiune pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor, cu scopul reducerii victimizării prin accidente rutiere ce s-ar putea produce pe fondul defecţiunilor tehnice. Astfel, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale șoferilor ce s-au urcat la volanul unor autovehicule neconforme din punct de vedere tehnic și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
Polițiștii au acționat pentru depistarea și scoaterea din circulație a șoferilor care au depășit limita legală de viteză. Astfel, au fost depistați 42 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar 6 dintre aceştia au predat permisele de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 148 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturismul unui șofer de 20 de ani, din București, ce rula pe DN2E85, în localitatea Mihăilești.

Alte 3 permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru neacordarea priorității de trecere a pietonilor aflați în traversarea regulamentară a drumului și pentru neprezentarea în termenul de 24 de ore la poliție în urma unui accident care s-a soldat doar cu pagube materiale.
De asemenea, 20 de sacțiuni contravenționale au fost aplicate șoferilor ce nu au purtat centura de siguranță și 20 de sacțiuni pentru alte abateri în trafic.

Verificările specifice s-au realizat cu sprijinul aplicației eDac, noul sistem de verificare a documentelor, operaționalizat în contextul aderării României la Schengen. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 36.000 de lei.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.