EXCLUSIV: Vizita lui Ciolacu la Spitalul Județean i-a fost fatală lui Halici, liderul PSD Vrancea. Acesta va fi înlocuit după alegerile din 9 iunie cu președintele PSD Odobești, Daniel Nicolaș

Liderul PSD Vrancea, Nicușor Halici, are zilele numărate la șefia filialei. Conform unor informații de ultimă oră, Marcel Ciolacu a decis să-l înlocuiască pe fostul prefect de Vrancea, după alegerile din 9 iunie, cu Daniel Nicolaș, liderul organizației PSD Odobești.

Ciolacu a fost extrem de deranjat de modul în care au curs lucrurile la recenta vizită făcută la Spitalul Județean din Focșani, acolo unde a fost pus într-o situație extrem de jenantă de către jurnaliști. Fie că a știut, fie că nu a știut de alegerile lui Halici (cu privire la selecția candidaților pentru CJ), lui Ciolacu nu i-a picat bine faptul că subiectul medicilor pesediști vrânceni acuzați de malpraxis a ajuns la nivel național. Ciolacu i-a reproșat lui Halici lipsa de „organizare” la acest capitol și a plecat foarte supărat din Vrancea.

Pe de altă parte, liderul PSD știa încă de acum două – trei luni că Halici nu poate câștiga funcția de președinte al CJ Vrancea, în fața liberalului Dragoș Ciobotaru („urmașul” lui Cătălin Toma), însă a sperat la un scor cât mai bun la locale și era „relaxat” pentru că a rezolvat și „problema Oprișan” (implicarea acestuia la alegerile locale putându-i aduce deservicii de imagine la nivel național). De aceea a acceptat să meargă pe mâna lui Halici, neavând timp să „rezolve” altfel lucrurile la PSD Vrancea.  Elocvent este faptul că la o întâlnire a pesediștilor, la București, în urmă cu circa două luni un coleg de partid l-a bătut cu palma pe spate pe Halici spunându-i textual: „Ce faci, Nicușor (n. r. – Halici)? Tot așa prost stai în sondaje?”.

Foto: Nicolaș și Ciolacu, în urmă cu câteva zile, la Odobești.

Așadar, după ce Halici va pierde alegerile locale din 9 iunie, va fi debarcat din fruntea PSD Vrancea, cei mai mulți dintre social-democrați știind deja că primarul Nicolaș de la Odobești îi va urma în funcție. Varianta cu Nicolaș președinte al social-democraților vrânceni nu este una nouă, însă acum se va ivi momentul perfect pentru ca Ciolacu să-l numească președinte. (A. G. I.)

 

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.