Activităţi de educaţie pentru promovarea integrității desfășurate la Liceul de Artă “Gh. Tattarescu” – Focșani

Recent, ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vrancea au desfășurat două activități de educaţie pentru promovarea integrității la Liceul de Artă “Gh. Tattarescu” din municipiul Focșani.

Activitățile efectuate se adresează elevilor din instituțiile de învățământ liceal și au ca obiectiv intensificarea gradului de promovare și dezvoltare a unui comportament integru în rândul tinerilor, a unei conduite social-educaționale privind importanța atitudinii preventive și antivictimale, precum și informarea corectă a grupului țintă în eventualitatea unor situații de risc.

Cu această ocazie, au fost prezentate elevilor și profesorilor aspecte referitoare la activitățile specifice Direcției Generale Anticorupție în domeniul prevenirii și combaterii faptelor de corupție, competențele legale ale DGA, infracțiunile de corupție prevăzute de Codul Penal, noțiunea de funcționar public, consecințele corupției, atitudinea și reacția societății față de corupție, modalități de sesizare, promovarea Sistemului Call-center-ul anticorupţie – 0800.806.806, toate adaptate specificului vârstei participanților.

La această activitate au participat peste 50 de elevi și profesori din cadrul instituției de învățământ menționate.

Totodată au fost popularizate și datele de contact ale Serviciului Județean Anticorupție Vrancea, respectiv sediul din municipiul Focșani, strada Cezar Bolliac, nr. 12, județul Vrancea, telefon 0237/207.129, email vrancea.dga@mai.gov.ro.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.