Echipa de robotică „AI Citizens”, premiată de CJ Vrancea pentru performanța obținută: calificarea la campionatul mondial de la Houston (USA)

Invitații speciali ai ședinței CJ Vrancea au fost membrii echipei de robotică „AI Citizens” de la Colegiul Național ”Al. I. Cuza” din Focșani, care vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Robotică First Tech Challenge, ce va avea loc în Statele Unite ale Americii între 14-24 aprilie 2024.

La inițiativa tuturor consilierilor județeni, Consiliul Județean Vrancea a alocat suma de 70.140 lei (net) necesară pentru participarea elevilor focșăneni la această competiție mondială, la Houston, în care sunt înscrise 243 de echipe din toată lumea. Vicepreședintele Ionel Cel-Mare i-a felicitat pe membrii echipei de robotică „AI Citizens“ și le-a urat mult succes:

„Vă felicit în numele tuturor consilierilor județeni și a tuturor vrâncenilor. Deși ați spus că nu vreți să fiți vedete, deja sunteți pentru noi. Vă așteptăm cu rezultate remarcabile și de la campionatul mondial!“.

Și vicepreședintele Marian Oprișan, precum și consilierii județeni Adrian Crețu și Gabriela Marchitan, inspector școlar general al județului Vrancea, i-au felicitat și i-au încurajat pe membrii echipei de robotică care au pus județul Vrancea pe harta lumii.

Echipa de robotică „AI Citizens” care se va deplasa la Campionatul Mondial din Houston este formată din 12 elevi: Irina Curcă, Elisa Elena Baciu, Petru Stoica, Raul Ștefan Bușilă, Marius Bogdan Hanu, Rami Stănilă, Cosmin Daniel Lupu, Călin Matei Sandu, Ștefania Găină, Rareș Costin Constantinescu, Bianca Maria Gorgan, Tudor Deian Bernovici, coordonați de profesorii îndrumători Tiberiu Oprea și Mihaela Victoria Oprea.

Felicitări pentru performanța obținută și mult succes la Campionatul Mondial!

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

 

 

Citește și:   ULTIMA ORĂ: Grav accident pe DN 2 - E 85, lângă Cerdac. O persoană este încarcerată!

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.