Nicolae Ciucă, președintele PNL: „Admiterea României în Spațiul Schengen este o promisiune îndeplinită”

Liderul PNL apreciază că admiterea în Schengen este cel mai important obiectiv de țară după integrarea în Uniunea Europeană și în NATO.

PNL a lucrat continuu pentru atingerea acestui proiect de țară. Toți miniștrii liberali ai Afacerilor Interne, ai Justiției și ai Afacerilor Externe din 2019 până azi au făcut din dosarul Schengen o prioritate. Acordul pentru ridicarea controalelor la frontierele aeriene și maritime este o etapă foarte importantă și vom continua, în 2024, să lucrăm pentru un succes deplin, reprezentat de intrarea în Spațiul Schengen și cu granițele terestre. De asemenea, vom lua măsuri de consolidare a controlului la frontiere și vom aplica, la fel ca și în prezent, Regulamentul Dublin.

Nimic nu ar fi fost posibil fără eforturile conjugate ale tuturor celor implicați în acest proiect de țară. Mulțumesc președintelui Klaus Iohannis pentru implicare, reprezentanților ministerelor Afacerilor Interne și Justiției, cât și Guvernului României în ansamblu pentru toate eforturile depuse în satisfacerea celor mai exigente criterii tehnice ale acestui dosar. De asemenea, adresez mulțumiri Ministerului Afacerilor Externe, Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană precum și ambasadei române de la Viena pentru negocierile pe canale diplomatice.”, a punctat președintele liberalilor.

Citește și:   SURSE: 31 de persoane testate cu noul aparat al DSP Vrancea, trimis la Focșani de Ministerul Sănătății, au fost depistate cu COVID-19! În 2 zile s-au făcut 72 de teste, urmând să crească la circa 200 teste zilnice capacitatea aparatului.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.