Măsuri pe care angajatorii sunt nevoiți să le ia pentru a-i proteja de caniculă pe muncitori

Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea reaminteşte câteva dintre măsurile de protecţie a lucrătorilor prevăzute de legislaţie şi care trebuie respectate de către angajatori în perioadele în care sunt prognozate de către Administrația Națională de Meteorologie temperaturi ridicate extreme care afectează şi regiunea noastră.
În sensul „Ordonanţei de Urgenţă nr. 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă” prin temperaturi extreme ridicate se înţeleg temperaturi exterioare ale aerului, care depăşesc +37°C sau, corelate cu condiţii de umiditate mare, pot fi echivalate cu acest nivel.
În conformitate cu prevederile Ordonanţei sus-menţionate, angajatorii sunt obligaţi să ia următoarele măsuri minimale pentru ameliorarea condiţiilor de muncă:
• reducerea intensităţii și ritmului activităţilor fizice;
• asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă;
• alternarea efortului dinamic cu cel static;
• alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer;
Pentru menţinerea stării de sănătate a lucrătorilor, sunt necesare următoarele:
• asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri/persoană/schimb;
• asigurarea echipamentului individual de protecţie;
• asigurarea de duşuri.
Angajatorii care nu pot asigura condiţiile menţionate, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii aleşi ai lucrătorilor, vor respecta măsurile dispuse în Ordonanţa de Urgenţă nr. 99/2000 (reducerea programului de lucru, eşalonarea pe două perioade a zilei de lucru etc.) în conformitate cu art. 6 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 99/2000.
Pentru prevenirea unor îmbolnăviri profesionale determinate de lucrul în condiţii de temperaturi extreme angajatorul trebuie să ia următoarele măsuri:
• asigurarea examenului medical la angajare şi a controlului medical periodic, urmărind depistarea precoce a contraindicaţiilor pentru muncă la temperaturi crescute sau scăzute;
• asigurarea primului ajutor şi a transportului la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate;
• trecerea, după posibilităţi, în alte locuri de muncă sau reducerea programului de muncă pentru persoanele cu afecţiuni, care au contraindicaţii privind munca la temperaturi extreme. Pentru nerealizarea măsurilor prevăzute mai sus se vor aplica, acolo unde este cazul, sancţiunile prevăzute de legislaţia în vigoare.

Citește și:   Primăria Slobozia Bradului anunță începerea proiectului cu titlul „Realizare stații de reîncărcare vehicule electrice Comuna Slobozia Bradului, județul Vrancea”

Nerealizarea măsurilor prevăzute mai sus, poate fi sancţionată, acolo unde este cazul, de către inspectorii de muncă, cu amendă de la 1500 lei la 2500 lei.

Eliza Botezatu
Inspector şef
Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.