Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a venit astăzi la Focșani și a discutat despre construcția noului spital județean

Premierul României, președintele PNL Nicolae Ciucă, s-a aflat astăzi într-o vizită de lucru în Vrancea, la Consiliul Județean Vrancea având discuții cu președintele filialei vrâncene, Cătălin Toma, dar și cu primarii și oamenii de afaceri din județ. Iată principalele declarații făcute de premierul Ciucă:

„Am revenit astăzi la Vrancea, un județ cu un potențial important, dar care a avut de suferit din cauza lipsei de conectivitate rapidă la alte regiuni ale țării. Din acest punct de vedere, realizarea autostrăzii A7, finanțată din PNRR, este, fără îndoială, o investiție benefică pentru întreaga regiune a Moldovei. La fel și drumurile expres Tișița-Albița și Focșani-Brăila care vor conecta județul de frontiera cu Republica Moldova, respectiv cu întreaga regiune de Sud-Est.
Cunosc nevoia oamenilor din județ de a avea un spital modern, cu servicii medicale de calitate, iar, în acest context, am discutat cu conducerea CJ Vrancea despre posibilitatea finanțării noului Spital Judeţean din Focşani cu fonduri din Programul Operațional Sănătate, dar și de la Banca Europeană de Investiții.

Am avut întâlniri și cu mediul de afaceri, dar și cu echipa liberală din Vrancea. M-am bucurat să aflu că președintele PNL al Consiliului Județean a alocat, anul acesta, o sumă importantă pentru investiții și dezvoltare, respectiv 65% din totalul bugetului. Este ceea ce am făcut și la nivel național, iar anul trecut s-au văzut rezultatele: am avut valori record. Investițiile statului în economie au fost de 73 miliarde de lei, iar investițiile străine directe, 11,3 miliarde de euro.

Tot astăzi se împlinește un an de când am fost ales în fruntea conducerii Partidului Național Liberal și, deși nu a fost un an ușor, am reușit să asigurăm o guvernare eficientă, dovedită prin cifre concrete. Stabilitatea țării are ca rezultat și consolidarea încrederii investitorilor, iar prioritățile noastre rămân, și în perioada următoare, atragerea de fonduri europene și implementarea proiectelor-cheie: de la modernizarea școlilor, spitalelor, a infrastructurii rutiere și feroviare, până la consolidarea independenței energetice. Le-am transmis antreprenorilor cu care m-am văzut astăzi că PNL va rămâne un partener loial și că vom continua măsurile prin care le asigurăm un cadru predictibil pentru investiții, dezvoltare și pentru crearea de noi locuri de muncă.”

Citește și:   Daniel Nicolaș, primarul orașului Odobești: ”Lumina Învierii Domnului nostru Iisus Hristos să vă lumineze fiecare clipă!”

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.