Acțiuni pentru protejarea fondului forestier

În perioada 5 – 6 aprilie, polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Focșani, au desfășurat activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor care aduc atingere fondului forestier național, în județul Vrancea. În cadrul acțiunilor, au fost efectuate 6 controale, din care 4 la depozite de materiale lemnoase.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, în valoare de 37.000 lei. Totodată, s-a dispus măsura complementară a confiscării cantității de peste 130 mc material lemnos, în valoare totală de aproximativ 29.000 lei. Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare.

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 06 aprilie 2023, ora 10:40, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică au depistat în trafic, pe strada Cuza Vodă din localitate, o femeie, de 24 de ani, din municipiul Focșani care conducea un autoturism aflându-se sub influența substanțelor psihoactive, fapt rezultat în urma testării preliminare. Astfel, rezultatul a fost pozitiv la THC (cannabis) și BAR (barbiturice). Femeia a fost condusă la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea depistării în organism a substanțelor psihoactive. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 06 aprilie, ora 18:25, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Vidra au oprit în trafic, pe Drumul Județean 205 D, în comuna Paltin, un moped, condus de un bărbat, de 33 de ani, iar în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu era posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.