Conferința de închidere a proiectului: ,,OFI – Ocupă-te! Formează-te! Informează-te!’’ cod SMIS 135357, beneficiar Fundația „Zi Deschisă”

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Comunicat de presă
07.03.2023

Conferința de închidere a proiectului: ,,OFI – Ocupă-te! Formează-te! Informează-te!’’
cod SMIS 135357, beneficiar Fundația Zi Deschisă

Fundația Zi Deschisă, în calitate de beneficiar, cu sediul în Focșani, Calea Moldovei nr. 59, anunță finalizarea proiectului „OFI – Ocupă-te! Formează-te! Informează-te!”, cod proiect 135357 si organizează în data de 08.03.2023 conferința de închidere proiect, în Sala de evenimente din Calea Moldovei nr. 57, orele 15:00.

Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului

Obiectivul general al proiectului constă în menţinerea si calificarea/recalificarea pe piaţa muncii a unui număr cât mai mare de persoane prin îmbunătăţirea capacităţii de formare profesionala a persoanelor angajate, prin participarea acestora la intervenţii integrate .

Obiectivul general contribuie la realizarea obiectivului major POCU de dezvoltare a resurselor umane prin cresterea accesului la un sistem de educatie, dar si la obiectivul specific POCU 6.12. care consta in cresterea participarii la programele de formare profesionala continua, cu accent pe acei adulti, cu un nivel scazut de calificare si persoanele cu varsta de peste 40 ani, din zone rurale defavorizate, inclusiv prin recunoasterea si certificarea rezultatelor invatarii dobandite in context nonformale si informale.

Obiectivele specifice ale proiectului

1. OS1. Creşterea nivelului de formare profesională in vederea adaptarii calificarilor la nevoile pietei muncii prin dobandirea, actualizarea sau schimbarea calificarilor (cursuri de calificare si/sau recalificare oferite in cadrul proiectului) pentru cel puţin 655 persoane, din care minim 30% din totalul grupului tinta, adica un minim de 198 persoane vor fi: persoane peste 40 ani, persoane cu nivel scazut de calificare si persoane din mediul rural; ”Persoana cu nivel scăzut de calificare” reprezintă o persoană cu un nivel de educaţie ISCED 0-2 (cel mult studii gimnaziale absolvite), sau care are studii de nivelul ISCED 3 dar acestea nu mai sunt cerute de piaţa muncii sau au ocupaţii din grupa majoră 9 cf. COR – Muncitori Necalificaţi sau alte ocupaţii precum personal casnic pentru îngrijire.

Citește și:   ANUNȚ: Artifex Focșani angajează inginer constructor. CV-urile trebuie trimise la info@artifexfashion.com!

OS2. Conştientizarea a cel puţin 655 persoane, în special persoane peste 40 ani, persoane cu nivel scazut de calificare, persoane din mediul rural, cu privire la posibilitatile de schimbare a locului de munca sau schimbarea functiei corespunzatoare unei calificari mai avansate;

OS3. Creşterea nivelului de certificare pentru cel puţin 80% dintre persoanele incluse în grupul ţintă;

OS4. Cresterea numarului de persoane care isi schimba locul de munca sau incadrare a participantilor pe o functie corespunzatoare unei calificari mai avansate, pentru cel putin 58% dintre persoanele incluse in grupul tinta;

OS5. Cresterea numarului de persoane care urmează studii/cursuri de formare la încetarea calităţii de participant – pentru cel putin 10% dintre persoanele incluse in grupul tinta;

Perioada de implementare a proiectului: 10.03.2021 – 09.03.2023

Rezultatele proiectului sunt:

1. Creșterea nivelului de formare profesională pentru 625 persoane din cele 637 persoane inregistrate in grupul tinta al proiectului, din care 559 persoane au fost: persoane peste 40 ani, persoane cu nivel scăzut de calificare și persoane din mediul rural).

2. Conștientizarea a cel puțin 637 persoane, cu privire la posibilitățile de schimbare a locului de muncă sau schimbarea funcției corespunzătoare unei calificări mai avansate;

3. Creșterea nivelului de certificare pentru cel puțin 80% dintre persoanele incluse în grupul țintă (625 persoane din 637 persoane inregistrate in grupul tinta au primit certificate de calificare, a fost atins un procent de 98%).

4. Creșterea numărului de persoane care își schimbă locul de muncă sau încadrarea participanților pe o funcție corespunzătoare unei calificări mai avansate, pentru cel puțin 58% dintre persoanele incluse în grupul țintă; (380 persoane erau trecute in proiect pentru acest indicator si am reusit sa atingem 397 de persoane care au fost incadrate pe o functie corespunzatoare unei calificari mai avansate).

Citește și:   GAL Podgoria Panciu: ANUNȚ privind prelungirea sesiunii de depunere a proiectelor pentru Măsura M6/6B - ”Integrarea minorităților locale”

5. Creșterea numărului de persoane care urmează studii/cursuri de formare la încetarea calității de participant – pentru cel puțin 10% dintre persoanele incluse în grupul țintă (69 persoane au urmat alte cursuri de formare la incetarea calitatii de participant in proiect).

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.