”Fontana del tritone” din Roma va fi iluminată în culorile României, pe 1 decembrie!

Ambasada României în Italia, cu sprijinul Primăriei Romei, invită atât comunitatea românilor din Regiunea Lazio și Roma, cât și publicul italian și internațional, joi, 1 decembrie 2022, începând cu ora 19:00, în Piața Barberini din Roma, unde Fontana del Tritone – una dintre fântânile realizate de celebrul sculptor italian Gian Lorenzo Bernini va fi iluminată în culorile drapelului României pentru a marca Ziua Națională a României 2022. Tot cu această ocazia, în Piața Barberini din Roma, va răsuna celebra Baladă a lui Ciprian Porumbescu în virtuoasa interpretare a violonistei Clara CERNAT. Publicul larg va putea admira celebra fântână iluminată în culorile drapelului României în intervalul orar 19:00-00:00.

* Info:

Clara CERNATa debutat la vârsta de 15 ani ca solistă a Orchestrei Simfonice din Arad şi a avut o evoluție muzicală rapidă și excepțională, care a culminat cu obținerea a cinci premii internaționale, în Franța, Germania și Italia, o activitate concertistică prolifică şi numeroase înregistrări. Reprezentantă a marii scoli românești de vioară, Clara Cernat a fost discipola lui Ştefan Gheorghiu la Academia de Muzică din București, obținând numeroase premii pentru discipline variate: vioară, muzică de cameră, analiză, armonie, istoria muzicii, folclor etc. După câștigarea, printre altele, a premiului I în cadrul concursurilor internaționale Città di Andria şi J. S. Bach, a premiului al II-lea şi a premiului special Mozart la concursul internațional Kloster Schöntal, Clara Cernat şi-a început cariera solo, interpretând principalele concerte de vioară (Ceaikovsky, Bruch, Mendelssohn, Saint- Saëns, Mozart etc) alături de orchestrele filarmonice din România. De asemenea, este o violonistă şi violistă extrem de apreciată în muzica de cameră şi o interpretă recunoscută a pieselor enesciene.

Citește și:   Ionel Cel-Mare, vicepreședinte al CJ Vrancea în mandatul 2020 - 2024. Acesta și-a dat votul pentru ca Oprișan să fie ales al doilea vicepreședinte

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.