Câinele salvator! O fetiță de 9 ani, din Vânători, dispărută de acasă, a fost găsită de un câine-polițist!

În jurul orei 13.00, o mamă anunța, printre lacrimi, prin apel 112 la dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea faptul că fiica sa, o minoră în vârstă de 9 ani, a plecat voluntar de la domiciliul său din comuna Vânători, unde se afla împreună cu aceasta şi nu s-a mai întors.

În urma sesizării, aproximativ 15 poliţişti și membri ai familiei au demarat, de urgenţă, căutările, în zona locuinței, pe islazul din afara localității, dar și către Crângul Petrești.

A fost solicitat sprijinul echipajului canin, format din câinele de urmă TEM şi conductorul său, agentul şef de poliție Moldoveanu Constantin.

În aproximativ 55 de minute de la apel, datorită aportului pe care l-a avut TEM, minora a fost găsită, la aproximativ 300 de metri de locuinţă, într-o zonă cu vegetaţie.

TEM, în vârstă de 6 ani, este câine poliţist în cadrul IPJ Vrancea din anul 2015, iar în anul 2017 a urmat Cursul de calificare – prelucrare urmă miros uman. În acest an, TEM a participat la aproximativ 30 de misiuni.

La finalul fiecărei misiuni, TEM arată cât de ascultător este şi nu ezită să mai şi pozeze. TEM și-a făcut, desigur un nou prieten iar pentru că astăzi este ”Ziua fără sarcini”, el și noua sa prietenă au rămas pentru momente de neuitat, la o partidă de joacă.

Citește și:   DSP Vrancea îi dă replica lui Mîndrilă, deși nu-l nominalizează, explicându-i de ce nu trebuie să se simtă lipsit de libertate: ”DSP își asumă responsabilitatea și urmărește inclusiv protejarea membrilor familiei și a comunității”. Mîndrilă acuza ieri că este ținut cu forța la Infecțioase.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.