Campania “Vacanța s-a încheiat. Sunteți pregătiți pentru un nou început?” a ajuns la final

Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, a implementat în perioada 01 – 10 septembrie a.c., premergător începerii noului an școlar, campania Vacanța s-a încheiat. Sunteți pregătiți pentru un nou început?

Campania a constat în organizarea unor sesiuni de informare cu părinții copiilor, despre siguranța on-line a minorilor, siguranța pe drum, la școală și acasă, atunci când nu sunt supravegheați de adulți și în organizarea unor info-pointuri, cu distribuire de materiale cu recomandări preventive.

Activitățile au fost susținute în comunele Gugești, Slobozia Bradului, Tâmboești, Sihlea, precum și în marile centre comerciale, librării, în spații publice intens circulate de părinți însoțiți de copii, precum: parcuri, târguri, piețe, din municipiile Focșani, Adjud și orașele Panciu și Mărășești.

Alături de sfaturi, copiii au primit orare și rucsacuri cu mesaje antidrog.

Pentru că siguranța minorilor reprezintă o prioritate pentru toate structurile M.A.I ., la activitățile preventive, alături de polițiștii din structurile de prevenire a criminalității, ordine publică și siguranță școlară, au participat reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vrancea, Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Galați și Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea.

Mesajele pe care polițiștii le-au transmis părinților și vi le transmit și dumneavoastră sunt următoarele:

• Stabilește-i copilului tău un program, astfel încât să știi tot timpul unde este și ce face.
• Ai grijă de unde achiziționezi produsele necesare acestui nou început. Nu uita că datele cardului nu se comunică.
• Spune-i copilului la cine să apeleze atunci când se ivește o problemă și stabilește o persoană care să-l supravegheze când nu ești lângă el.
• Discută cu copilul și asigură-l de toată disponibilitatea ta de a-l ajuta și îndruma pe viitor.
• Află care sunt prietenii copilului tău în viața on-line și off-line.
• În fiecare zi, dedică-i timp copilului tău, indiferent de ce vârstă are.

Nu uita că pe site-ul Poliției Române, la secțiunea Prevenire, poți găsi recomandări pentru siguranța ta și a copilului tău.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.