Atenție la cardurile bancare! Vinde sau cumpără în siguranță online!

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea în parteneriat cu Centrul Cultural Vrancea au desfășurat la Crângul Petrești o activitate de prevenire a fraudelor online în cadrul Campaniei ”Vinde sau cumpără în siguranță online, prin protejarea datelor de card!”

Polițiștii vrânceni atrag atenția asupra fenomenului fraudelor online ce vizează clienți ai unor platforme de vânzări pe internet. Cetățenii de bună credință, în încercarea de a vinde produse/servicii pe internet, oferă datele cardului la cererea unor așa-ziși ”cumpărători”, în speranța că vor încasa contravaloarea produselor, doar că, în schimb, le sunt luați banii de pe card.

Astfel, transmiterea mesajelor cu caracter preventiv s-a efectuat prin intermediul filmului de campanie care a rulat pe ecranul evenimentului, concomitent cu distribuirea pliantelor și explicarea fenomenului de către polițiștii de prevenire și de ordine publică din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Golești alături de reprentanți ai Inspectotarului de Jandarmi Județean Vrancea.

Pentru a vinde sau a cumpăra în siguranță de pe internet, polițiștii vă recomandă:
Nu accesați link-uri trimise de necunoscuți !

Asigurați-vă că sunteți pe un site oficial, înainte de a opera orice tip de tranzacție ori plată online !

Cardul bancar este un instrument de plată și nu de încasare. Pentru a primi bani în cont este necesar numărul de cont IBAN (compus din 24 caractere), nu numărul de card ( compus din 16 cifre), data de expirare a acestuia sau codul CVV.

Prin introducerea și validarea unui cod de tip 3D-SECURE primit din partea băncii, aprobați efectuarea unei plăți cu cardul, nu primirea unei sume de bani în cont.

Raportați urgent orice tentativă de fraudă !

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.