Percheziții efectuate de polițiștii vrânceni la producătorii ilegali de alcool

În cursul zilei de miercuri, 28 aprilie 2021, polițiștii  din Vrancea, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu, au efectuat 13 percheziții domiciliare, pe raza județelor Vrancea, Vaslui și Prahova, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă.

Acțiunea a vizat locul producerii unor produse accizabile precum și agenții economici care ar fi distribuit/comercializat acest produs, în județele Prahova și Vaslui.

Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu anul 2020, o societate comercială din Panciu ar fi produs în mod ilegal două tipuri de băuturi fermentate pe care le-ar fi comercializat ulterior, pe raza județelor Prahova și Vaslui.

În urma descinderilor din cele trei județe, polițiștii au descoperit 27316 litri de băuturi cu miros și culoare specifice vinului, cu privire la care există suspiciunea că ar fi fost produse prin sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat iar reprezentanții Direcțiilor Agricole au prelevat probe din substanțele identificate, în vederea analizării în condiții de laborator.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 100.000 de lei.

În activități, alături de polițiști din cadrul Poliției Orașului Panciu au fost angrenați criminaliști, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, ai Secțiilor de Poliție Rurală Panciu, Golești, Gugești și Odobești precum și din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Prahova și Vaslui.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă din Codul Fiscal.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.