Amenajarea râului Milcov în zona localităților Goleşti, Milcovul şi Răstoaca a primit aviz favorabil pentru realizarea studiului de fezabilitate

Obiectivul de investiții „Amenajare râu Milcov pe sectorul aval Goleşti – confluenţa cu râul Putna, judeţul Vrancea” a primit aviz favorabil în ceea ce privește actualizarea studiului de fezabilitate. Oportunitatea acestei lucrări vine ca urmare a precipitațiilor însemnate din bazinul hidrografic al râului Milcov, județul Vrancea, în perioada 2005 – 2019 înregistrându-se pagube foarte mari.

În urma acestor debite s-au format viituri pe râul Milcov în zona comunelor Goleşti, Milcovul şi Răstoaca, s-au produs eroziuni care au pus în pericol case şi anexe gospodăreşti și au fost blocate căile de acces către localităţile din zonele riverane acestui curs de apă. De asemenea, au fost inundate locuinţe şi anexe gospodăreşti pe raza localităţilor Goleşti, Lămoteşti, Milcovul şi Răstoaca.

Pentru scoaterea de sub efectul erozional al inundaţiilor din zonele afectate, se propun lucrări de amenajare în albie prin apărări de maluri, reprofilări de albie şi îndiguiri.

Investiţia, realizată pe raza comunelor Goleşti, Milcovul şi Răstoaca, presupune lucrări de apărare a malurilor, ridicarea de diguri din pământ, decolmatare şi recalibrare a albiei, defrişări ale vegetaţiei de luncă spontană, extinsă până la buza malului și care împiedică lucrările de recalibrare şi apărări de maluri. Suprafaţa totală, estimată, este de cca. 16 ha.
Valoarea totală a investiției este de 50331,900 mii lei, iar durata de execuție va fi de 24 luni.

Ordonator principal de credite este Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, finanţarea obiectivului făcându-se de la bugetul de stat, prin ministerul de resort, în limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Citește și:   VIDEO: Dezastru în Focșani. Zeci de mașini distruse total sau avariate parțial și acoperișuri smulse de pe blocuri. Traficul este blocat pe mai multe străzi, dar și pe DN 2 D spre Ojdula!

Actul a fost semnat în data de 20 iulie 2020 și poartă semnătura membrilor și conducerii de la Administrația Națională „Apele Române”, Consiliul Tehnico – Economic.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.