ANIF Vrancea a finalizat lucrările de întreținere și reparații în rețeaua de desecare, în valoare de 1.280.000 lei, în zona Măicănești

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE ÎMBUNĂTĂȚIRI FUNCIARE Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare Vrancea a finalizat lucrările de întreținere și reparații în rețeaua de desecare, în valoare de 1.280.000 lei în zona Măicănești. Investiția a fost finanțată de Guvernul României prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. În continuare, se lucrează la întreținerea și repararea agregatelor de pompare în zona Măicănești și Nănești, valoarea investiției fiind de 715.500 lei, iar în zona Mărășești-Haret se execută lucrări la capitolul irigații, în valoare de aproximativ de 234.000 lei, mărindu-se astfel suprafața ce va putea fi irigată.

Din cauza secetei, fermierii din zona Boțârlău-Vulturu și–au exprimat dorința de a se constitui în Organizația Utilizatorilor de Apă pentru Irigații în plotul SPP 37 din Amenajarea de Irigații Gologanu—Nănești. După constituirea organizației OUAI-ului va fi necesară reabilitarea și punerea în funcțiune a obiectivelor: canal de alimentare CA1, CD4-1 și a stației de bază SPA Boțârlău. Vor continua lucrările de investiții prin Programul Național de Reabilitare a Infrastructurii de Irigații din România în amenajările de irigații Suraia — Vadu Roșca, Biliești — Slobozia Ciorăști și Amenajare de Irigații gravitațională Putna.

”Specialiștii din cadrul instituției noastre continuă verificarea și avizarea a 10 proiecte de înființare/modernizare a sistemelor de irigații în valoare de aproximativ 1 milion euro fiecare, finanțate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, submăsura 4.3. Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice – Componenta infrastructura de irigații”, a precizat directorul Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare Vrancea, inginer Eugen POPA.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.