EXCLUSIV: Primarul Misăilă a pierdut, la Tribunalul Vrancea, procesul cu Ana-Maria Dimitriu, consilier local PNL!

Primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă (PSD), a pierdut procesul intentat consilierei locale PNL, Ana-Maria Dimitriu, după ce solicitase instanței de judecată să primească daune morale în cuantum de 10.000 RON pentru presupuse atacuri de imagine la adresa sa. Misăilă a deschis procesul la Judecătoria Focșani, după conferința de presă din 29 noiembrie 2017, în cadrul căreia Ana-Maria Dimitriu acuzase o serie de abuzuri.

În mod surprinzător (raportat la modul cum s-a derulat respectiva conferință de presă) instanța de fond (Judecătoria Focșani) i-a dat câștig de cauză primarului Misăilă, obligând-o pe Ana-Maria Dimitriu la plata sumei de 500 de lei drept daune morale.

Ieri, Tribunalul Vrancea a judecat apelul depus de ambii ”combatanți”, iar câștig de cauză a avut Ana-Maria Dimitriu. Instanța a analizat actele de la dosar și a constatat, cel mai probabil, că afirmațiile pe care primarul le-a invocat în acțiune ca fiind spuse de Ana-Maria Dimitriu nu se regăsesc în înregistrările aflate la dosar. Practic, consiliera PNL a susținut că nu a afirmat cele invocate de Cristi Misăilă, lucru dovedit prin ceea ce a depus la dosarul cauzei.

Tribunalul Vrancea a respins așadar apelul depus de Misăilă, a schimbat total sentința Judecătoria Focșani și i-a respins acțiunea primarului considerând-o neîntemeiată.

Ar mai fi de spus că Misăilă a avut o serie de cereri halucinante în afara daunelor morale estimate la 10.000 de lei. Iată ce a mai solicitat primarul: obligarea pârâtei de a-și prezenta în mod oficial scuze față de primar întoate ziarele locale, naționale, mijloacele media utilizate: adresa de Facebook PNL Focșani, adresa personală de Facebook de patru ori pe săptămână timp de 6 (șase) luni începând cu data pronunțării sentinței”.

Citește și:   Examen pentru atestarea profesională a calității de detectiv particular

În general, instanțele aprobă cererile argumentate pentru publicarea scuzelor în mod public, dar într-un ziar de circulație locală sau națională (de la caz la caz) și o singură dată, nu ”în toate ziarele locale și naționale… (..) de 4 ori pe săptămână timp de 6 luni”. Așa ceva n-am mai întâlnit în toată jurisprudența pe care o analizez de mai bine de 20 de ani!

Ca să glumim puțin, primarul Misăilă mai avea puțin și cerea ca scuzele să fie prezentate și pe CNN, BBC, eventual să fie proiectate cu laser pe clădirile din Focșani și București…

Decizia de ieri a Tribunalului Vrancea nu este definitivă, urmând a fi atacată, mai mult ca sigur, cu recurs la Curtea de Apel Galați, de către primarul Misăilă. (Cristi IRIMIA)

 

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.