Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan, s-a prezentat în această dimineață la Direcția Națională Anticorupție, din proprie inițiativă.

Ministrul a explicat că a mers să discute cu procurorii pentru a clarifica situația HG 793/20 decembrie 2019, privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru Consiliul Județean Satu Mare.
Ion Ștefan nu a fost citat de DNA și nu a făcut plângere penală.

Demersul său a fost menit să clarifice acuzațiile aduse în spațiul public de adversarii politici de la PSD, fără bază reală, care spun că ar fi adus prejudicii bugetului de stat prin alocarea de fonduri pentru achiziția sediului Bibliotecii din Satu Mare. Demnitarul a precizat clar că este dispus să renunțe la imunitate pentru a se supune rigorilor legii, dacă organele de anchetă solicită acest lucru.

Ministrul lucrărilor publice adaugă faptul că nu acționează pe baza niciunei înțelegeri cu terți pentru administrarea banului public, mandatul său ca ministru bazându-se pe bună credință și corectitudine. Controalele dispuse de ministru pentru a se verifica bunul mers al proiectelor prin Programul Național de Dezvoltare Locală vor continua, chiar dacă cei care s-au obișnuit până acum să își bată joc de banul public se arată atât de deranjați.

Serviciul Comunicare – Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației

Citește și:   Liviu Macovei a fost suspendat din USR timp de un an. Alți șase USR-iști au fost și ei trecuți pe ”linie moartă”, între 6 luni și 2 ani!

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.