Prefectul Berbece le dă replica lui Oprișan & Misăilă după ce aceștia s-au plâns că sunt ignorați în ceea ce privește organizarea zilei de 24 ianuarie. Economii la buget de sute de mii de euro, după ce PSD nu mai are acces la o parte din buget!

Prefectul Gheorghiță Berbece (foto stânga) a publicat un ”drept la replică” în care explică o serie de aspecte referitoare la comunicatul emis de CJ Vrancea și Primăria Focșani, prin care Oprișan & Misăilă (foto dreapta) se plâng că nu au fost băgați în seamă în privința organizării evenimentelor dedicate zilei de 24 ianuarie (Unirea Principatelor Române).

În realitate, reprezentanții PSD ”suspină” după anii când cheltuiau sute de mii de euro pe câteva ore de evenimente, când totul se putea organiza cu bani mai puțini. Grandomania PSD începe să apună în Vrancea, iar 2020 începe, practic, cu o importantă economie la buget!

Comunicatul postat de prefect:

Ca urmare a răspunsului comun înregistrat de Consiliul Județean Vrancea cu nr.460/14.01.2020 și de Primăria Municipiului Focșani cu nr. 3362/14.01.2020 la adresa Instituției Prefectului nr. 427/13.01.2020, publicat în presa locală, dar necomunicat oficial instituției noastre până în acest moment, constatăm, fără surprindere, că semnatarii ei, conducătorii instituțiilor menționate, încearcă într-un mod jalnic și josnic să obțină capital electoral, fiind de notorietate carențele pe care le au și la acest capitol.

Într-adevăr, există o lipsă de „expriență și expertiză”, dar aceasta nu este în administrație, ci la capitolul irosirii banilor publici, capitol ce ne este străin, nu același lucru putând spune despre conducătorii Consiliului Județean și Primăriei, dacă avem în vedere articolele din presă.
2020 va rămâne anul în care cel care se consideră „stăpânul” Vrancei, fără care nimeni „nu mișcă”, tot presa fiind sursa acestor informații, nu va avea parte de răspunsuri la „chemare la picior”, pe care o practică de zeci de ani și cu care este obișnuit.

24 ianuarie reprezintă Ziua Unirii, iar ea s-a putut înfăptui prin conlucrarea unor instituții din două principate diferite, prin renunțarea la orgolii personale și interese, în favoarea unui scop măreț, în interesul tuturor celor care vorbesc aceeași limbă de-o parte și de alta a Milcovului. Epigonii de astăzi nu se gândesc decât la interesul personal și câștigul electoral, transformând această zi în una dedicată osanalelor.

Revenind la acuzele aduse de cei doi semnatari, ținem să-i reamintim domnului primar Misăilă, că adresa Instituției Prefectului a venit în urma discuției purtate în biroul prefectului pe această temă, discuție în care a declarat că primăria Focșani a alocat bani doar pentru cocarde, eșarfe și steaguri tricolore, iar Consiliul Județean dorește să organizeze un eveniment religios la Caterala Ortodoxă din Focșani. Tot despre „organizare”, credem că ar fi interesant să se spună cine figurează de fapt la acest capitol, la evenimentele din anii trecuți. Prin urmare, josnicia la care facem referire la început se regăsește în premeditarea acestor fapte prin care vor să ascundă dezinteresul și a răspunsului dat Instituției Prefectului, răspuns care-i descalifică pe semnatarii ei.

Reamintim „experților în administrație” că există termene în Ordinul Ministrului Apărării Naționale nr. M 63/2013 pentru aprobarea Regulamentului Onorurilor și Ceremoniilor Militare pentru solicitările adresate Garnizoanei cu referire la sprijinul pentru organizarea unor evenimente, pentru cel din 24 ianuarie 2020 ziua de 10 ianuarie fiind data limită, dată la care nicio altă instituție nu și-a exprimat vreo intenție, fapt pentru care Instituția Prefectului a procedat în consecință, deoarece vrâncenii ce doresc să marcheze momentul nu trebuie să stea după mofturile unuia sau altuia. Mai mult, în încheierea adresei incriminate, Instituția Prefectului a solicitat informații despre eventualele evenimente organizate de cele două instituții, pentru a exista o ulterioară sincronizare, dar, din câte se vede, nimeni nu a citit până la capăt.

În încheiere, reluăm apelul de colaborare interinstituțională în beneficiul cetățenilor, fără orgolii și manevre politice de care Instituția Prefectului se delimitează.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.