Deputatul Dragoș Ciobotaru, președintele PNL Vrancea, a replicat în această seară după atacul lansat asupra sa de către omul de afaceri Valentin Resmeriță (vezi AICI detalii), făcând mai multe dezvăluiri în premieră în ceea ce privește modul în care a ajuns președinte al liberalilor, dar și cum au stat lucrurile în campania de la locale din 2024.
Redăm integral postarea deputatului vrâncean:
„Hai să vă spun o poveste!
Una cu multe picanterii!
Istoria județului Vrancea sub dominația PSD timp de 30 de ani o știți! Corupție, sărăcie, abuzuri, conducatori milionari!
În anul 2020, un fost primar de comună, senator în funcție, candida pentru a doua oara la președinția Consiliului Judetean Vrancea, în încercarea de a-l detrona pe baron.
Cu PNL la guvernare, convinge și USR să se alăture, avănd și Ministrul al Dezvoltării din județul Vrancea – Ion Stefan.
După o campanie grea dar frumoasă, reușim în Vrancea schimbarea regimului. Cătălin Toma se apucă de treabă, ambițios cum îl știm și încet, încet lucrurile încep să se așeze în județ.
A durat un an minunea. Ion Ștefan care a pierdut de două ori Primaria Focșani, care pierduse și funcția de Ministru se hotărăște să rupă PNL, să plece și timp de 3 ani să atace în cel mai josnic mod PNL, pe Cătălin Toma și pe rând pe oricare liberal care ii stătea în cale.
Tot în anul 2021, din cauza că PNL Vrancea nu a jucat în echipa câștigătoare a lui Cîțu, pierde și funcția de Prefect al Județului Vrancea.
Acela a fost momentul în care a început declinul. PNL Vrancea și Cătălin Toma aveau să suporte atacuri mizerabile din 2 părți, Ion Stefan și Nicusor Halici, uniți parcă în același gând, detronarea lui Cătălin.
Cătălin a rezistat, și-a făcut treaba bine, și-a negociat proiecte, a obținut fonduri, județul a devenit un șantier, Consiliul Județean Vrancea a fost deschis către oameni.
Din păcate dezastrul avea să vină pe 17 februarie 2024, când l-am pierdut pe Cătălin definitiv.
Dintr-o dată toți îl iubeau pe Cătălin, toți îl apreciau, toți erau îndurerați. Oameni fără scrupule care până atunci i-au făcut viața un calvar, erau prezenți la capul lui, îl plângeau și îl elogiau.
Tot atunci Guvernul hotărăște devansarea alegerilor locale din septembrie în iunie iar nouă liberalilor ni s-a transmis să venim urgent cu o soluție, nu interesa pe nimeni de necazurile noastre.
Fiind sunat în acea perioadă insistent de mai mulți colegi pentru a prelua conducerea filialei, am refuzat continuu, am avut o discuție și în familie și am hotărât clar că nu voi prelua, am alte priorități, alte treburi, să vină altcineva.
Ne-am întâlnit toți liberalii în ședință, au fost 2 propuneri de președinte interimar, subsemnatul si doamna senator Raluca Ioan. M-am ridicat, le-am mulțumit colegilor, am refuzat și le-am zis că cea mai bună variantă este doamna senator pe care și eu o susțin.
Am plecat toată filiala la București cu această propunere, însă cand am ajuns acolo, surpriză, domnul Valentin Resmeriță, ne aștepta împreună cu câțiva oameni de-a lui Ion Ștefan pregătit să fie înscăunat președinte de filială, vorbele fiind făcute deja cu mai marii de la București. În acel moment nici măcar nu era membru PNL.
Evident că toți colegii au reacționat, refuzând propunerea Bucureștiului, nimeni nu considera că o persoană care nu este nici măcar membru PNL, cooptat prospăt, să ne conducă în lupta ce va urma.
Motivația Bucureștiului pentru refuzul de a o numi președinte pe doamna senator a fost că aceasta nu dorește să candideze la CJ, iar regulile astea erau atunci.
A reapărut în sală numele meu ca propunere, care a fost susținut aproape în unanimitate de toți cei prezenti. Nu am spus nimic în seara aceea. Nici nu am acceptat, nici nu am refuzat, mi-am dat seama că nu mai este vorba doar despre mine, ci de întreaga echipă PNL Vrancea.
S-au oprit discuțiile, au început negocierile prin alte birouri, presiuni ca eu sa renunț, promisiuni de tot felul, inclusiv mârșăvii de 2 lei. Ii spune doamnei senator: „vedeți doamnă, au venit toți să vă susțină și acum îl susțin toți pe Dragos”, moment în care am reacționat dur și le-am zis clar: „domnule președinte noi o susținem în continuare, acceptați propunerea noastră inițială și numiți-o președinte” mai țineți minte doamna senator?
Nu au avut de ales, nu le-a ieșit jocul, nu l-au putut impune pe Resmeriță președinte. S-a agreat ca eu să fiu numit președinte interimar și candidat la CJ iar Resmeriță președinte la Focșani în locul lui Nicu Tanase și candidat la Primărie.
Cand am terminat primul lucru pe care l-am făcut a fost să-i trimit un mesaj soției: „se pare că de azi sunt președinte PNL Vrancea și candidat la CJ, te rog iartă-mă, îți explic acasă”.
A început nebunia, formarea de echipe, eforturi fantastice să nu pierdem primari, să găsim candidați în toate localitățile.
NU AM EXCLUS PE NIMENI DIN PARTID. Cei care au plecat au făcut-o de bună voie, s-au regăsit mai bine în alte părți, chiar dacă am avut discuții repetate cu fiecare să rămână. Pe mulți îi aștepta Ion Ștefan demult.
Am avut discuții și cu USR și cu FD, am făcut tot ce mi-a stat în putință să le explic că dacă nu suntem uniți, județul va reajunge în mâinile PSD, unde a mai fost 30 de ani.
Nu s-a putut, USR ar fi vrut să refacem alianța, însă la București s-a hotărât alianță cu FD și PMP iar în Vrancea Ion Ștefan a preluat conducerea acestei alianțe, el fiind candidat la CJ si fina lui Ana Dimitriu la primărie, ambii de la FD. Nu a vrut acest om să renunțe cu niciun preț, planul lui era clar.
La Focșani lucrurile mergeau greu, Valentin Resmeriță nu era acceptat de echipa liberală, nu reușeau să se înțeleagă, nu se acceptau reciproc. Le spunea colegilor că va aduce el oameni noi valoroși, că va face o listă de consilieri locali cu oameni puternici.. povești. În ultima săptămână mi-a zis că nu are nici măcar o persoană, nimeni nu a vrut să i se alăture. Dintr-o dată liberalii focșăneni au devenit valoroși și pentru el. Evident că am facut lista cu cei mai buni dintre ei, am depus candidaturile și am început campania.
Am avut cea mai dificilă campanie electorală. M-am trezit cu tot felul de filmulețe trucate în online, cu tot felul de caracatițe că aș fi sifonat eu milioane de euro cu mai mulți directori, că sunt omul unor interlopi. Numai prostii, numai minciuni, de aceea nici nu le-am dat prea multă atenție, am mers mai departe.
Am mers timp de 2 luni zilnic peste 20 de km din dorința de a mă întâlni cu cât mai mulți dintre voi. Beneficiam de o susținere foarte mare din partea celor care mă cunoșteau, însă problema principală era că nu sunt suficient de cunoscut, iar timpul era scurt.
Dupa câteva ședințe am reușit să creionăm o echipă și pe Focșani, însă campania mergea greu din cauza candidatului. Nu are rost să expun aici, voi, alegătorii, știați mai multe decât noi, am aflat și noi după.
A mers în campanie alături de candidații noștri, am căutat sprijin peste tot, am contractat servicii cu toate ziarele, inclusiv cu Monitorul de Vrancea. Am intrat în luptă să câștig, nu să fac figurație, aveam datoria să mă adresez tuturor cetățenilor, inclusiv cititorilor MDV, din respect pentru aceștia. A fost scump, știu domnule Resmeriță, dar împreună am hotărât, iar dvs nu ați cheltuit nici un leu, i-ați primit pe toți înapoi până la ultimul leuț.
Nu am călcat în viața mea în locația de la km 25 de care vorbești dl. Resmeriță. Asta îmi amintește de câțiva băieți isteți pe care ii aveți acum alături și cu care vă sfătuiți, care trucau poze cu liberali care ar fi intrat în curtea aceea sau îl poziționau pe Cătălin Toma la terasa cu Marian Oprișan, prin 2016, ce șobolani puteți fi.
Eram constient că doar o minune ne poate aduce victoria, noi aveam 28 de primari și PSD 44, îl aveam contracandidat pe Ion Ștefan care ne rupea din voturi, iar victoria era din ce în ce mai departe.
Dar am mers până la capăt, până în ultima zi, cu toată energia, încercând să convingem cât mai mulți oameni. Nu am făcut blaturi, nu am trădat, nu am avut înțelegeri. M-am întâlnit o singură dată cu Cristi Misăilă în acea perioadă, moment care a fost tensionat, eu i-am reproșat că imi făcea anticampanie, distribuind pe mai multe grupuri un filmuleț trucat cu mine.
S-au terminat alegerile. Am pierdut la limită. Dar am pierdut cu fruntea sus.
În vara ce urma să vină, echipa minunată formata din membri PMP, FD, PSD si Valentin Resmeriță au dat atacul pentru a distruge PNL Vrancea. Cu plicuri, cu tablă, cu promisiuni, cu minciuni, cu tot ce au avut la îndemână au vrut să preia partidul, evident ajutați și din interior.
Acest lucru le-a ieșit în 2016, când Ion Ștefan a reușit să-l scoată pe Cătălin Toma de pe liste de tot, reușind noi primarii să-l repunem pe lista la Senat, vara trecută nu au mai reușit. Cu toate camarilele lor, am avut suficient de mulți colegi care au stat drepți, nu s-au lăsat cumpărați, manipulați sau păcăliți.
Am întrat în alegerile Parlamentare avându-l președinte la municipiu pe Valentin Resmeriță, care nu a mai călcat pe la partid, auzind ulterior că a împrumutat USR prin intermediari cu sume maxime de bani pentru a face rău PNL. Mare politician mai esti dom’le. Să mai zic de milioanele date consultantului tău la locale?
Am trecut și de parlamentare și am încheiat anul 2024. Cu un scor de 36 % la locale si 17% la Parlamentare filiala Vrancea rămâne una din filialele puternice cu rezultate foarte bune.
„Prietenii noștri, colegii noștri” – adversarii noștri sunt pe dinafară, toți, iar acum zgârie ușile tot la PNL. Au cu toții o problema: Dragos Ciobotaru și toti ceilalți colegi care nu uităm istoria așa ușor. De parcă noi i-am zis lui Ion Ștefan să plece din PNL și să facă blat cu Halici, de parcă noi i-am construit imaginea domnului Valentin Resmeriță, de fugea toată lumea de el prin oraș, de parcă tot noi care am rămas alături de PNL și am încercat continuu să construim și să nu ne facem de râs în fața oamenilor suntem vinovați că au rămas ei fără funcții.
Fac politică de 18 ani. Sunt extrem de recunoscător pentru tot ce am reușit să fac pentru oameni și le sunt recunoscător colegilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o.
Partidul National Liberal are o mare șansă de a recâștiga încrederea oamenilor prin președintele Ilie Bolojan, prin modul în care va guverna și prin fiecare membru PNL aflat în slujba cetățenilor.
Nu avem nimic de oferit, nu suntem de vânzare.
Întotdeauna voi propune colegilor decizii ferme, clare și sănătoase. Scopul meu și al celor din PNL nu este să „prindem ceva” ci să nu dezamăgim oamenii pe funcțiile care ne-au ales.
Cei care plângeți de pe margine și zgârâiați pe la ușă, ridicați capul și cereți-vă scuze pentru toată această scurtă istorioară expusă mai sus. Deveniți oameni și ușile noastre se vor deschide, cel puțin pentru cei care au decență, bun simț și dorința de a face politică pentru oameni, nu pentri propriul interes.
Și dacă tot vă stau în gât, am o veste tristă: fac politică cu plăcere, voi face mereu, indiferent de ce funcție voi ocupa, dar mereu în PNL, unde sunt de 18 ani!
Sa fiți sănătoși cu toții!”.