Liderul PNL Vrancea s-a întâlnit cu specialiști din mai multe domenii, pentru a identifica problemele comunității

Președintele PNL Vrancea, Dragoș Ciobotaru, candidat la Camera Deputaților la alegerile din 1 decembrie, a inițiat o dezbatere în cadrul căreia s-a discutat despre problemele cu care se confruntă oamenii în anul 2024.

„Am avut alături colegi din PNL Vrancea, absolvenți de studii superioare în diverse domenii și activi pe piața muncii, în mediul privat sau public. Pe lângă armata de primari, consilieri locali, județeni sau președinți de organizații ai PNL Vrancea, am invitat la această dezbatere o parte din colegii care sunt în spatele nostru, care ne susțin și care ne fac mai buni, oameni profesioniști pe care ne bazăm și în jurul cărora ne dorim să construim viitorul”, a declarat Dragoș Ciobotaru.

Au participat la dezbatere peste 60 de specialiști: medici, profesori, ingineri, economiști, experți contabili, avocați/juriști, informaticieni etc. care activează în domeniilor lor de activitate sau antreprenori care au dezvoltat afaceri curate și profitabile prin propriile forțe. De asemenea, au fost prezenți următorii candidați PNL la parlamentare: Raluca Ioan, Florin Nechifor, Liviu Bostan (pentru Senatul României) și Adrian Crețu, Claudiu Matei, Ciprian Epure, Livia Marcu (pentru Camera Deputaților).

„Dezbaterea a durat peste două ore și niciunul dintre noi nu și-a dat seama când a trecut timpul. Temele abordate au fost cele care necesită atenție, implicare, schimbare și rezolvare. Sunt probleme care afectează viața oamenilor, trenează de foarte mult timp și de aceea îmi doresc nespus de mult să le soluționăm în Parlament”, a mai adăugat liderul PNL Vrancea.

Acesta a anunțat punctual care au fost problemele despre care s-a discutat la dezbatere:

– Birocrația excesivă. Durează 1 an sau mai mult să obținem o autorizație de construire. Durează între 6 și 12 luni să ne branșăm la utilități – curent electric, apă, canalizare, gaze. Programările pentru a susține examenul pentru permisul de conducere sunt foarte întârziate, ai posibilitatea de a susține examenul timp de un an, iar în acest timp ajungi din cauza programărilor să dai examenul de 2 sau 3 ori. La fel este și la RAR sau la spital.

– Sănătate. Am discutat despre tinerii care se îndreaptă spre medicină, despre problemele întâmpinate de absolvenți și rezidenți, despre nevoia de sănătate în scoli, despre medicina de familie, în special în mediul rural, despre exodul miilor de medici în străinătate, despre asistența medicală online, despre asistența medicală a persoanelor defavorizate, despre nevoia de investiții în spitale și obligațiile pe care ar trebui să le respecte cadrele medicale conform jurământului lui Hippocrate.

– Educație. M-am bucurat să văd prezenți la dezbatere mulți profesori. Copiii au nevoie de orientare către specialități care li se potrivesc, pentru a-i ajuta să ajungă să facă ce le place, de profesori dedicați și bine plătiți, de informații pentru etapele pe care le înfruntă la vârste fragede cum ar fi conștientizarea faptului că drogurile sunt nocive, educația sexuală, educația financiară etc. Pentru cei care sunt prinși în capcana drogurilor e nevoie urgentă de centre de recuperare și reeducare, pot fi recuperați și suntem obligați să-i ajutam.

– Economie și fiscalitate. Cuvântul de ordine a fost „predictibilitate”. Se vorbește mult despre măsuri economice benefice pentru bugetul de stat sau benefice pentru mediul de afaceri, însă cea mai mare problemă semnalată rămâne instabilitatea fiscală. Codul fiscal se schimbă prea des în fiecare an, procedurile impuse peste noapte creează nervozitate, suntem convinși că aceste lucruri pot fi făcute în parteneriat cu mediul de afaceri. Am vorbit despre nivelul taxelor, despre plafoane, despre controale și despre informatizarea sistemului fiscal prin e-factura sau transmiterea datelor din casele de marcat în timp real.

– Statul de drept și justiție pentru oameni. Niciunul dintre noi nu-și dorește decât să simtă că este protejat, că proprietatea este garantată, că drepturile le sunt respectate, că libertatea de exprimare rămâne o garanție în România. Am discutat despre copii și femei abuzate și măsuri pentru a preveni și stopa fenomenul, despre instanțe care dau soluții diferite în cauze similare, despre nevoia unei legi a răspunderii magistraților. O justiție corectă este o garanție că drepturile oamenilor sunt respectate.

– Protecția mediului. Am discutat despre anomaliile la care s-a ajuns din cauza unor asociații care fac studii de mediu pe bani multi iar rezultatele acestora blochează investiții esențiale pentru comunitate: drumuri, hidrocentrale, alimentări cu apă sau canalizare. Subiectul creșterii necontrolate a populației de urși și problemele pe care aceștia le creează: oamenilor le e teama să mai meargă să lucreze terenurile, copiii din zona rurală merg cu teamă la școală, gospodăriile sunt atacate regulat iar animalele ucise, oamenii sunt răniți sau chiar uciși.

„Acestea au fost subiectele principale dezbătute, pentru care am notat și o serie de propuneri de rezolvare. Timpul a zburat rapid și de aceea îmi propun să organizez astfel de întâlniri în tot mandatul de parlamentar la care să invit specialiști din diverse domenii.

Suntem fiecare specialiști în domeniul în care activăm, tot timpul învățăm lucruri noi, însă împreună suntem mai puternici și, prin dezbateri, idei și propuneri din toate domeniile, putem să îmbunătățim sistemul legislativ din România pentru a face viața oamenilor mai simplă, mai ușoară și mai bună”, a încheiat Dragoș Ciobotaru.

CMF 11240002

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.