Ziua Culturii Naționale, la Galeriile de Artă din Focșani!

Consiliul Județean Vrancea organizează luni, 16 ianuarie 2023, la ora 17:00, la Galeriile de Artă din Focșani, prin Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu”, Centrul Cultural Vrancea și Muzeul Vrancei, un moment cultural dedicat Zilei Culturii Naționale.

Cu această ocazie, Muzeul Vrancei va expune, pentru prima dată, lucrări de artă din patrimoniul instituției, Biblioteca Județeană va fi prezentă cu expoziția de documente „Academicieni vrânceni în cultura națională”, cu o parte din opera poetului Mihai Eminescu în colecțiile Bibliotecii Județene și cu scrisorile lui Nicolae Labiș către Hristache Lungu, iar Centrul Cultural va oferi un minirecital din compozitori români, cu ajutorul elevilor care urmează cursurile de pian.

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Consiliul Județean Vrancea va lansa o invitație publică pentru asociațiile și fundațiile culturale, către oamenii de cultură, în vederea elaborării unei strategii culturale a Județului Vrancea, o strategie care să pornească de la beneficiarii acțiunilor culturale și de la oamenii de cultură, care cunosc cel mai bine patrimoniul cultural.

Ziua Culturii Naționale este, așa cum a aprobat Parlamentul României în 2010, momentul ideal pentru „organizarea de manifestări culturale și de acțiuni social-culturale”, dar, înainte de toate, este ziua de naștere a Poetului Național Mihai Eminescu. De aceea a fost aleasă ziua de 15 ianuarie și nu o zi oarecare. Vă invităm să celebrăm împreună Ziua Culturii Naționale, ziua de naștere a poetului care întruchipează cel mai bine destinul culturii române.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.