Proiectul ”Afacerea mea”, derulat prin POCU 2014 – 2020, a fost finalizat

Astăzi, 28.10.2021, a avut loc Conferința de finalizare a proiectului “Afacerea mea”, Cod Apel: POCU/82/3/7/, privind creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană, România Start Up Plus, Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

Proiectul “Afacerea mea” a fost implementat în perioada 2018 – 2021, beneficiar al proiectului fiind Fundația ”Zi Deschisă”, împreună cu partenerii SC SORSTE SA și ASOCIAȚIA DE DEZVOLTARE „EQ“.

Proiectul „Afacerea mea” a avut ca obiectiv general – dezvoltarea antreprenoriatului si ocuparii pe cont propriu în regiunea Sud-Est, prin implementarea unor instrumente de sprijin pentru înființarea și dezvoltarea a minimum 37 de întreprinderi cu profil nonagricol în zona urbană, in scopul crearii de locuri de munca durabile.

Grupul ţinta a fost format din 320 persoane din regiunea Sud -Est (judetele Vrancea, Galati, Braila, Buzau, Constanta, Tulcea) care au participat la cursurile de formare profesionala.

Regiunea de implementare a proiectului a fost in regiunea de Sud Est (Judetele: Vrancea, Buzau, Galati, Braila, Constanta, Tulcea).

Obiectivele specifice ale proiectului au fost ÎNDEPLINITE prin:

  • Cresterea nivelului de competente antreprenoriale a fost realizat pentru 320 de persoane din regiunea Sud –Est (şomeri, persoane inactive, persoane angajate) prin participarea acestora la programe de formare in antreprenoriat si mentorat, in vederea dezvoltarii unei afaceri nonagricole în zona urbană.
  • Dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale in vederea implementarii a 37 planuri de afaceri selectate pentru infiintarea de intreprinderi cu profil nonagricol în zona urbană a regiunii Sud-Est, prin desfasurarea sesiunilor de consultanta si consiliere antreprenoriala pentru persoanele din grupul tinta.
  • Infiintarea si dezvoltarea a 37 de start-up -uri in zona urbana din regiunea Sud –Est : 37 de start-up-uri infiintate, 2 contracte reziliate (1 deces administrator si 1 subventie returnata) , prin acordarea de subventii si sprijin specializat, in scopul crearii si mentinerii a 79 locuri de munca.
  • Au fost incheiate 37 contracte de subventie si au fost acordate 37 de subventii in valoare de maxim 146239 lei (in functie de valoarea solicitata prin intermediul planurilor de afaceri selectate) celor 37 beneficiari de ajutor de minimis.
  • Din cei 37 beneficiari de ajutor de minimis cu care s-au incheiat contracte de subventie, 37 beneficiari au primit transa I in valoare de 75% din valoarea contractului de subventie si 33 beneficiari au primit si transa II in valoarea de 25% din valoarea contractului de subventie (după ce beneficiarii ajutorului de minimis au facut dovada că au realizat venituri reprezentând minimum 30% din valoarea tranșei inițiale primite.
  • 2 beneficiari nu au facut dovada realizarii veniturilor de minimum 30% din valoarea transei initiale;
  • 1 beneficiar a reziliat contractual de subventie si a returnat transa I in contextual pandemiei SARS COV 2 din Romania.
  • 1 beneficiar a decedat si contractul a fost reziliat.
    Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
Citește și:   ANUNȚ PUBLIC privind decizia etapei de încadrare UAT Comuna Sihlea, proiect „Modernizare infrastructura rutieră în satul Bogza, comuna Sihlea, județul Vrancea”

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.