ULTIMA ORĂ: De miercuri, 12 mai, toți elevii din Focșani vor reveni la cursuri în mod fizic! UPDATE: Unele școli doresc revenirea în bănci de luni, 17 mai!

UPDATE (Comunicat Prefectura Vrancea): „Cu privire la scăderea ratei de incidență a infectării cu virsului SARS-CoV-2 în Municipiul Focșani sub 1 la 1.000 de locuitori, în urma discuțiilor cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea și raportat la instrucțiunile specifice de aprobare a scenariilor de funcționare, s-a concluzionat faptul că scenariile rămân supuse regulilor de aprobare la final de săptămână, în fiecare zi de vineri și rămân valabil aplicabile pentru toată săptămâna de curs.

Totodată, în săptămâna 10-14 mai sunt în desfășurare: Evaluarea Națională pentru clasele a IV-a și a VI-a precum și orele remediale după un program prestabilit, reluarea cursurilor din data de 12 mai putând crea o bulversare a elevilor și cadrelor didactice. Reprezentanții DSP Vrancea au precizat, de asemenea, că rata de incidență în scădere în Municipiul Focșani este una de moment și poate fi influențată de urmările Sărbătorilor Pascale, când populația s-a relaxat mai mult. Vineri, 14 mai 2021, CJSU Vrancea se va întruni în ședință și va adopta o hotărâre în acest sens, în funcție de evoluția ratei de incidență‟.

UPDATE (marți, 11 mai, orele 12.30): Unele școli doresc revenirea în bănci abia de luni, 17 mai! Aceasta se pare că este concluzia trasă de autorități, în condițiile în care indicele pe Focșani a ajuns astăzi la 0,84%, fiind îndeplinită condiția ca reluarea cursurilor să se facă încă de mâine, 12 mai! În plus, pe 12 și 13 mai este programată evaluarea națională, motiv pentru multe școli să solicite prezența fizică a tuturor elevilor începând de luni, 17 mai, și nu de mâine, pentru, teoretic, ”evitarea aglomerației”. Concluzionând, în Focșani și în celelalte localități din județ unde rata de incidență este sub 1 % școala cu prezență fizică ar putea fi decisă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vrancea în ședința de vineri, 14 mai, cu aplicare de luni, 17 mai.

Citește și:   Inspecția Muncii în colaborare cu Ministerul Muncii si Protecției Sociale a realizat un plan de măsuri pentru reducerea incidenței muncii nedeclarate și subdeclarate

***

Știrea inițială:

Rata de incidență COVID-19 pentru Focșani a ajuns astăzi la 0,97, fiind în descreștere în ultimele 14 zile. Cum recomandările Ministerului Sănătății și ale Ministerului Educației sunt ca elevii să revină în bănci dacă rata scade sub 1%, începând de miercuri, 12 mai, elevii din Focșani vor reveni în bănci, precum și cei din localitățile vrâncene care au sub 1% rata de incidență (scenariul verde, a se vedea tabelele).

În mod normal, mâine ar trebui să se oficializeze acest lucru la nivelul instituțiilor din Vrancea, ca o formalitate, iar ISJ va anunța școlile privind măsurile care vor fi adoptate de către autorități. De altfel, Ministerul Educației a anunțat în urmă cu 2 ore că de mâine, 11 mai, alte sute de școli din România își vor relua activitățile în mod fizic cu toți elevii din localitățile care au sub 1% rata de incidență.

Revenim cu detalii!

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.