22 martie – Ziua Mondială a Apei. Tema din acest an – „Preţuieşte apa”

În data de 22 martie, lumea întreagă celebrează Ziua Mondială a Apei, o inițiativă născută în 1992, la Conferința Națiunilor Unite asupra Mediului și Dezvoltării (UNCED) desfășurată la Rio de Janeiro.

Tema Zilei Mondiale a Apei din acest an – „Preţuieşte apa” (Valuing Water) ne îndeamnă să conştientizăm mai mult decât oricând rolul esenţial al apei în viaţa noastră şi necesitatea protejării acestei resurse inestimabile.

Pentru Sistemul de Gospodărire a Apelor Vrancea, Ziua Mondială a Apei nu reprezintă numai un eveniment anual, ci este un prilej de a reitera eforturile noastre concentrate în scopul asigurării resurselor de apă pentru toate folosinţele, precum şi pentru protejarea acestora.

În această perioadă, în ciuda condiţiilor meteorologice nefavorabile, angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea au desfăşurat campanii de ecologizare pe sectoare ale cursurilor de apă aflate în administrare, cantităţile de deşeuri adunate fiind un semnal că este necesară implicarea tuturor (cetăţeni, autorităţi locale şi centrale, mass-media) pentru stoparea acestui fenomen nociv pentru mediu.

Întrucât, în contextul epidemiologic actual ne vedem nevoiți să restrângem activitățile instructiv-educative cu instituţiile şcolare partenere, Administraţia Naţională „Apele Române” şi copiii din Programul Naţional Cantus Mundi vor lansa în premieră, în data de 22 martie, „WATER SONG” (Cântecul Apei), o creaţie muzicală originală şi colectivă, ce conţine înregistrări trimise de copii cu sunete ale apei din natură, ale cursurilor de apă care le sunt dragi, dar şi reprezentative pentru zona în care provin, mixate cu voci ale corurilor din program, precum şi cu intervenţii sonore ale ansamblului de percuţie Young Beats al Cantus Mundi.

Imagini relevante ale activităţilor desfăşurate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Vrancea şi de colegii noştri din Administraţia Bazinală de Apă Siret, veţi găsi accesând pagina de Facebook -Apele Române Siret.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.