Proiecte de investiții pentru amenajarea râurilor din Vrancea, derulate prin AN ”Apele Române”

Administrația Națională ”Apele Române”, prin Administrația Bazinală de Apă Siret – Bacău, va realiza mai multe proiecte în perioada următoare, printre acestea numărându-se și obiectivul de investiţii ”Amenajare râu Trotuș în zona municipiului Adjud, județul Vrancea”, valoarea totală a acestuia fiind de 22 de milioane de lei, la care se adaugă TVA. Fondurile sunt asigurate de Guvernul României, în cadrul bugetării anuale făcute de Cabinetul Orban. Se vor face lucrări pe malul stâng al râului Trotuş, atât în zona teritorială a UAT Adjud, cât și în cea a comunei Rugineşti, pentru sporirea siguranței în zonă și pentru înlăturarea efectelor înregistrate ca urmare a precipitațiilor abundente din anii anteriori.

În raportul de evaluare a impactului asupra mediului se precizează că ”scopul investiției este prevenirea sau minimizarea pierderilor economice prin reducerea riscului la inundații în zonele populate, a obiectivelor economice și a bunurilor precum și a infrastructurilor existente; prevenirea sau minimizarea pierderilor economice prin reducerea riscului la inundații și măsuri de protecție locală în zonele populate”

Senatorul liberal de Vrancea, Cătălin Dumitru Toma (foto), a precizat ieri referitor la acest subiect: ”De când sunt parlamentar, împreună cu colegul deputat Ion Ștefan, am depus o serie de amendamente la legea bugetului, de fiecare dată aflându-se între ele unele referitoare la acordarea de bani pentru realizarea unor apărări de mal și alte lucrări cu rol de protecție a unor localități. Din păcate de fiecare dată amendamentele au fost respinse fără drept de apel, încă din comisii, fără a fi dezbătute, împotriva lor votând toți parlamentarii PSD de Vrancea, la comanda lui Oprișan. Mă bucur că, iată, guvernarea PNL alocă fonduri pentru trei lucrări, în valoare totală de 64,95 milioane lei, fără TVA, iar banii au fost alocați în acest an cu sprijinul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Mai mult, tot pentru anul 2020, au fost propuse lucrări de reprofilare și regularizare pe albiile a încă cinci râuri și pâraie, după cum am fost informat în urma unor întrebări adresate SGA Vrancea”, a precizat senatorul liberal Cătălin Toma. (Maria SAVA)

Citește și:   Sediul Guvernului, pichetat de sindicatele din învățământ.

 

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.