Predare de ștafetă la cea mai performantă Primărie din Vrancea: Vizantea Livezi.

Ciobotaru Dragoș, primar al comunei Vizantea-Livezi și președinte al PNL Vrancea, i-a predat astăzi mandatul noului primar ales al comunei, Ciprian Olariu.

După două mandate în fruntea comunei Vizantea-Livezi, primarul Ciobotaru Dragoș a acceptat asumarea în primăvara acestui an o candidatură la președinția Consiliului Județean Vrancea, survenită după tragica pierdere a președintelui Consiliului Județean Vrancea în funcție, Cătălin Toma.

Propunerea pentru această candidatură a venit mai mult dinspre majoritatea membrilor PNL Vrancea, primari, consilieri locali și județeni, Ciobotaru Dragoș fiind considerat cel mai potrivit pentru preluarea conducerii filialei PNL Vrancea și de a fi candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea.

Intrarea în această cursă s-a făcut cu doar 3 luni înaintea alegerilor, împotriva unor candidați care se pregăteau de ani de zile pentru aceasta candidatură și împotriva unor candidați cu mașinării de partid foarte puternice.

Chiar dacă timpul a fost scurt, Dragoș Ciobotaru a reușit să mențină organizația PNL Vrancea unită, a reușit să se promoveze destul de mult în timpul campaniei electorale și cu puțin noroc aproape putea câștiga această competiție, pe care însă a pierdut-o la mustață.

Și pentru că domnul Dragoș Ciobotaru candidează pentru un post de parlamentar, acum la finalul mandatului de primar, facem o scurtă prezentare a activității în fruntea primăriei Vizantea-Livezi dorind să vă arătăm ce proiecte majore a reușit să realizeze.

Comuna Vizantea-Livezi este formată din 5 sate, în acest moment toate fiind branșate la sistemul de alimentare cu apă, furnizată cetățenilor 24/24 fără întreruperi, chiar și pe timpul verii când majoritatea primăriilor din județ au mari dificultăți în acest domeniu.

* A reușit modernizarea infrastructurii rutiere locale prin asfaltarea a peste 30 km de drumuri locale și construirea unui număr de 14 poduri din beton armat.

* A fost modernizat tot sistemul de iluminat public din comuna fiind montate lămpi tip led, monitorizate și gestionate de la distanță, cu ajutorul telefonului mobil.

* Au fost montate camere de supraveghere pe domeniul public, în școli și grădinițe, în toate clădirile aparținând domeniului public, odată și cu montarea sistemelor de alarmă.

* Au fost realizate parcuri, locuri de joacă pentru copii, terenuri multisport sintetice și au fost montate routere de internet în aceste locații.

* Au fost construite de la zero o serie de clădiri cum ar fi: Căminul Cultural din satul Vizantea-Răzășească, Centrul Social din satul Piscu Radului, Căminul Cultural din satul Vizantea-Mănăstirească, Muzeul Satului.

* Au fost modernizate o serie de clădiri cum ar fi: Sediul Primăriei Vizantea-Livezi, Școala din satul Livezile, Școala din satul Mesteacănu, Grădinița din satul Vizantea-Mănăstirească.

* Au fost dotate prin PNRR 18 clase din toate școlile din localitate cu materiale IT și mobilier școlar nou, în această perioadă aflându-se în plin proces de finalizare a acestui proiect.

* Au fost alocate sume importante către culte, în vederea reparării și modernizării tuturor Bisericilor din localitate dar și a cimitirelor, toate unitățile de cult din localitate fiind reparate și modernizate parțial, iar cimitirele împrejmuite.

* u fost regularizate cursurile pârâurilor din localitate pentru a scoate de sub efectul inundabilității zonele cu risc și au fost construite peste 5 km de diguri de protecție din gabioane sau maluri betonate.

Primăria Vizantea-Livezi are în acest moment un adevărat parc auto, 16 autovehicule, cu ajutorul căruia realizează majoritatea activităților de gospodărie comunală (deszăpezire, săpături, tăiat iarbă, curățenie, transport marfă, transport persoane), cum ar fi: camioane 7,5 t, camionetă 3,5 t, autoturisme, tractoare, buldoexcavator, microbuze școlare, SUV-uri, dubițe, utilajele având și dotări pentru executarea de lucrări. Au fost contractate pe fonduri europene încă 2 microbuze electrice de transport persoane care vor ajunge la primărie în scurt timp.

* A fost modernizat drumul județean 205E, cu implicarea și sprijinul președintelui în funcție Cătălin Toma, un drum extrem de frumos, care însă ajunsese într-o stare deplorabilă și delicată din cauza alunecărilor de teren. Acum comuna beneficiază de acces pe un drum modernizat complet, pus în siguranță, cu ziduri de sprijin, poduri reconstruite și indicatoare în conformitate cu legislația rutieră în vigoare.

Cel mai mare proiect realizat este Baza de tratament din satul Vizantea-Livezi, obiectivul principal asumat din prima zi de mandate, un proiect la care s-a lucrat peste 12 ani și care urmează a fi inaugurat în perioada următoare. Odată cu deschiderea Stațiunii Vizantea-Livezi se deschid și premisele dezvoltării turismului balnear și nu numai în toată zona de munte a județului Vrancea, lăsată uitării de 35 de ani.

Acestea sunt doar câteva din obiectivele majore realizate de Ciobotaru Dragoș, fiind extrem de important de menționat modul transparent, echilibrat și neobosit în care și-a desfășurat activitatea. A reușit să-și creeze o echipă în cadrul primăriei, atât din angajații pe care i-a găsit la preluarea mandatului dar și prin identificarea altor oameni valoroși, cu ajutorul cărora s-au realizat toate acestea. Rămân în lucru la Primărie și alte proiecte pentru care s-a obținut finanțare, de la modernizare de școli, asfaltări de drumuri comunale, construire poduri, parc fotovoltaic, extindere capacitate sistem de alimentare cu apă etc. Pentru noi, locuitorii comunei Vizantea-Livezi a fost o onoare să-l avem ca primar, iar pentru mine va rămâne un exemplu de urmat în mandatul pe care l-am preluat astăzi și pe care vreau să-l duc la bun sfârșit în același spirit și cu aceeași viteză cu care am fost obișnuiți în ultimele două mandate”, a transmis noul primar, Ciprian Olariu.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.