E oficial: Valentin Resmeriță, tras pe dreapta după ce a încercat să dea o „lovitură de palat” în interiorul PNL Vrancea, prin mijloace neortodoxe.

Omul de afaceri Valentin Resmeriță n-a prins niciun loc pe listele PNL Vrancea pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie, după ce s-a străduit din toate puterile și cu toate mijloacele să fie votat de primarii liberali drept candidat PNL pe un loc eligibil, fie la Senat, fie la Camera Deputaților. Resmeriță a apelat la toate șmecheriile politice, însă tentativa sa a rămas fără succes, în condițiile în care numărul celor care i-au fost împotrivă a fost mai mare decât al celor care au mers pe mâna lui. Depunerea listelor PNL Vrancea la BEJ, fără Resmeriță pe ele, a reprezentat sfârșitul politic al celui care s-a văzut la un moment dat pe cai mari datorită banilor de care dispune.

Cu o strategie de campanie extrem de slabă, ignorând experiența în comunicare a oamenilor din PNL Vrancea, mergând orbește pe mâna unor amatori care au dat chix cu strategia făcută pentru patronul de la Metale Internațional, Valentin Resmeriță a obținut un rezultat foarte slab la alegerile locale (sub scorul PNL Focșani) și nu a reușit să se impună nici în interiorul organizației municipale. Resmeriță a confundat firma pe care o conduce cu o organizație în care trebuie să știi cum să te impui, iar dacă nu știi, trebuie să înveți.

Resmeriță a avut timp să învețe însă nu a reușit, pentru că pur și simplu era omul nepotrivit la locul nepotrivit. Ultima gafă din multele făcute în acest an a fost scoaterea la vânzare a imobilului „Școala Comercială” (clădirea din spatele Pensiunii Dana 1), pe care promitea în campanie că-l va reda circuitului cultural, social și educațional din Focșani. Să vrei să ajungi parlamentar și să scoți la vânzare un imobil despre care cu două luni înainte ziceai că-l pui în valoare înseamnă fie că ai mințit cu nerușinare în campania electorală, fie că doar banul contează pentru tine. Sau și una și alta.

Cert este că PNL Focșani are nevoie de un lider care să câștige Primăria Focșani în 2028, cele două mandate ale lui Misăilă fiind edificatoare în ceea ce privește „priceperea” social-democratului în a se ocupa de urbea de pe Milcov. Resmeriță este președinte interimar la PNL Focșani și ar face un gest de bun simț dacă ar demisiona din funcție. Ca să nu fie dat afară prin vot de colegi, o situație rușinoasă pentru cel care i-a privit de sus pe mulți și care a crezut că dacă are foarte mulți bani poate să aibă și foarte multă putere.

PS: Resmeriță are și merite, ca să fiu obiectiv până la capăt. De exemplu, este de apreciat că a acceptat să se implice în viața politică a cetății încercând să ajungă primar, luându-se la „trântă” cu un adversar dificil (Misăilă), lucru pe care nu orice om de afaceri din Vrancea l-ar fi făcut. Un alt merit este acela că a construit o afacere în acest județ în care răzbați cu greu. (Cristi IRIMIA)

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.