HARTĂ: Drumul Expres Focșani – Brăila va avea 73 de kilometri și va fi realizat în 3 ani și jumătate.

Un miliard de euro va costa proiectarea și execuția drumului expres Focșani – Brăila care va lega Autostrada „Moldovei” A7  de Podul peste Dunăre de la Brăila. Este primul mare proiect lansat de Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR), noua companie care treptat va prelua frâiele dezvoltării proiectelor majore de infrastructură rutieră, după cum anunță Hotnews.

„Va fi o singură licitație pe tot tronsonul de 73 de kilometri pentru că este într-o zonă de câmpie. Terenul de umplutură e destul de problematic de găsit acolo. Vor fi niște guri de împrumut destul de mari și riscam la un moment dat, dacă erau doi sau trei constructori, să se canibalizeze între ei sau să ne ofere la licitație aceeași resursă de material, după care să constatăm că a luat-o vecinul și tot așa. Am mai avut astfel de cazuri”, a precizat directorul CNIR, Gabriel Budescu.

Cum A7 este în grafic cu execuția lucrărilor pentru sectorul Buzău – Focșani, vom avea peste circa 4 ani și drumul expres Focșani – Brăila, astfel că pentru Vrancea va fi o oportunitate de dezvoltare suplimentară.

Drumul Expres Focșani – Brăila – specificații
Lungimea drumului expres: 73,5 km
Un drum de legatură cu DN 23 în lungime de cca 2.2 km (2 benzi de circulatie a cate 3.5 m fiecare si acostamente de 1 m) pentru asigurarea conectării drumului expres cu DN2.
6 noduri rutiere: Focșani (A7), Milcovul (DN23A), Maicanesti (DN23), Corbu (DN23), Silistea (DJ221C), Braila (DX Buzau-Braila)) dintre care 2 noduri rutiere de mare viteză
proiectate la o viteza de 80 km/h, unul cu Autostrada A7 și unul cu Drumul expres Buzău – Brăila

Lucrări de artă: 57 (poduri, pasaje, viaducte) cu lungimi cuprinse între 32-627m + perdele forestiere poziționate pe direcția vânturilor dominante

Dotări: Parcare de Scurta Durata (stanga + dreapta) – km 17+600, Spații de servicii tip S1 (stanga + dreapta) – km 40+350, Centru de Întreținere și Coordonare (CIC), Parcare de Scurta Durata (stanga + dreapta) -km 54+300,

Valoarea estimată a lucrărilor: 1 miliard de euro (14 mil Euro/km de drum expres).

Perioada de proiectare: 6 luni (4 luni PAC si 2 luni PTE). Perioada de execuție: 36 luni. Perioada de garanție: 5 ani (60 luni)

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.