Despre adevărata credință prin fapte. Asociația Femeilor Ortodoxe s-a mobilizat organizându-se perfect pentru prevenirea îmbolnăvirii prin asigurarea condițiilor de maximă igienă în biserici în această perioadă!

Asociația Femeilor Ortodoxe s-a mobilizat organizându-se perfect pentru prevenirea îmbolnăvirii prin asigurarea condițiilor de maximă igienă în biserici în această perioadă! Enoriașii au toate cele de trebuință la intrarea în biserici astfel încât să fie asigurate condiții de igienă impecabile, condiții cerute de autorități în contextul noului coronavirus.

Astfel, AFO a achiziționat produse de igienă și dezinfectanți, publicând totodată și procedura care va fi derulată la biserici:

1. Afară, înainte de intrarea in biserică, toți credincioșii își șterg bine picioarele pe un covoraș îmbibat cu cloramină dizolvată.

2. Afară, lângă usa bisericii, sunt așezate pe o măsuță: dezinfectant de mâini (biocid pe baza de alcool Hygienium) și spirt, iar toți credincioșii își dezinfectează mâinile.

3. O persoană are grijă ca fiecare credincios să procedeze astfel cum s-a aratat la punctele 1 si 2.

4. În interior se respectă o distanță legală de un metru intre oameni.

5. În interior, credincioșii care strănută, tușesc, își suflă nasul sunt rugați să părăsească incinta din grijă față de bătrânii și de copiii din Biserică.

6. Icoanele sunt șterse cu spirt.

7. La sfârșitul fiecărei slujbei sunt dezinfectate toate suprafețele cu care intră credincioșii în contact.

Respectarea fiecăreia dintre aceste măsuri reflectă responsabilitate, solidaritate și adevărata credință prin faptă.

*

Acestea toate fac parte din ansamblul acțiunilor concrete pe care ni le-am asumat atunci când, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, am constituit „COMITETUL LOCAL AFO – ABV PENTRU SPRIJINIREA MĂSURILOR DE PREVENIRE A ÎMBOLNĂVIRILOR” care are drept scop sprijinirea parohiilor în îndeplinirea măsurilor comunicate de Cancelaria Sfântului Sinod ca fiind necesar a fi realizate de parohii în vederea prevenirii îmbolnăvirii cu noul Coronavirus, prin următoarele activităti realizate de doamnele membre ale Asociației Femeilor Ortodoxe:

Citește și:   VIDEO: ”La 4 ore după vaccin, copilul mi-a intrat în comă!” & ”Dacă votezi legea, EU NU TE VOTEZ LA ALEGERI!” (mesaje către parlamentari)

– ajutorarea preoților de către cadre medicale (medici ori asistenti medicali, infirmiere etc), membre ale asociației, în vederea identificării și implementării, la nivelul parohiei, a celor mai bune măsuri de prevenire a răspândirii virusului sau a îmbolnăvirii;

– furnizarea către parohii a produselor necesare asigurării zonei de igienizare și desemnarea unei persoane pentru punerea lor la dispoziția credincioșilor;

– realizarea amenajării locului pentru igienizare din proximitatea lăcașului de cult;

– sprijinirea în igienizarea permanentă a spațiului interior si exterior lăcașului de cult;

– desemnarea unei persoane care, în timpul slujbelor, să identifice din rândul credincioșilor care vin la biserică persoanele care nu respectă măsurile de igienă ori care prezintă simptomatologie (tuse, strănut, curs nas) și să le îndrume în sensul de a nu mai sta în mijlocul credincioșilor, pentru a preveni calificarea lăcașului de cult drept posibil spațiu de contaminare cu cei purtători de boală;

– sprijinirea persoanelor în vârstă din parohii prin aducerea la biserică a celor necesare în scopul evitării de către aceste persoane a spațiilor publice;

De noi toți împreună, dar și de implicarea fiecăruia dintre noi, depinde să rămânem sănătoși!

Comitetul local AFO-ABV pentru prevenirea îmbolnăvirilor

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.