O femeie din Vrancea, de 37 de ani, susține că a văzut moartea cu ochii în luna august a acestui an. Încurajată de două articole apărute recent în Ediție de Vrancea, femeia ne-a contactat și a decis să vorbească publicului larg, ”poate așa trag un semnal de alarmă și-i voi ajuta pe pacienții care ajung la Urgențe, la Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani”. Iată ce ne-a povestit Mihaela B. (din motive de protecție a datelor cu caracter personal și a datelor medicale personale a solicitat redacției să nu-i fie publicat numele complet):
”Pe 15 august a. c. am avut dureri groaznice. Am ajuns la UPU Focșani, fiind adusă cu Ambulanța. Îmi era foarte rău. Aici, medicii mi-au pus diagnosticul otalgie dreaptă, dar de fapt aveam meningită aseptică galopantă. Am revenit pe 17 și pe 19 august la Urgențe, la Focșani, cu dureri mari, aproape de pierderea cunoștinței, însă tot nu mi-au pus diagnosticul corect. Cinci medici m-au consultat și în urma analizelor n-au depistat că am meningită. Este vorba despre șefa Secției Urgențe, Dana Mariana Dincă, alături de medicii Lucica Găman, Georgiana Rozalia Drăgan, Teodora Diana Conoro și Cecilia Manolea. După experiența de la Focșani, pe 20 august am ajuns aproape în comă la Spitalul din Moinești (Bacău), acolo unde mi s-a pus diagnosticul corect: MENINGITĂ. Am stat 6 zile la terapie intensivă. La Focșani am fost trimisă acasă, când eu eram la un pas de moarte.
Pe lângă diagnosticul pus greșit la Focșani, m-a deranjat și reacția doamnei doctor Dincă de la UPU Focșani. Mi-a spus că m-am învățat cu patul la spital, când eu eram ca o legumă. O oră mi-a făcut diferența dintre viață și moarte. Comportamentul doamnei Dincă a lăsat de dorit. N-am remarcat un pic de empatie… Acum sunt în concediu medical. Încerc să mă refac să pot reveni la serviciu”, ne-a declarat Mihaela B.
Spusele pacientei sunt susținute de actele medicale pe care ni le-a transmis. La Spitalul din Moinești i s-a pus, într-adevăr, diagnosticul de meningită, Andreea Ioana Magirescu fiind medicul care apare pe actul medical. A fost nevoie de 6 zile de tratament la Terapie Intensivă și alte 5 zile la Secția de Boli Infecțioase de la Moinești, pentru ca pacienta să fie restabilită și să poată pleca acasă. O experiență neplăcută, dramatică pe alocuri, care trebuie să reprezinte un semnal de alarmă. (Cristi IRIMIA)
Sunt devastată de durere pt. pierderea fratelui meu Bataragă Adrian, la doar 53 ani. Consider că fratele meu, a plecat din această lume nedreaptă și nemiloasă din incompetența, superficialitate și nepăsare. În cazul nostru mă refer la numita Dincă – Șef UPU, pentru că nu poate fi numita DOCTOR, trebuie să răspundă, plătească pentru erorile și lipsa de profesionalism din unitatea pe care o conduce!!!