Inginerul Viorel Ciubuc, fost persecutat politic, vrea să intre benevol într-o închisoare din străinătate și chiar să adopte metode mai dure de protest dacă doleanțele nu-i vor fi satisfăcute. El spune că justiția din România nu i-a făcut dreptate din moment ce a refuzat să-i acorde drepturile salariale pierdute după plecarea sa din țară.
„Totul este legal, nu cer nimic în plus. Dacă nu am dreptate, renunț la tot. Din inginer, director la OGA, am ajuns peste noapte muncitor necalificat. Timp de 10 ani am pierdut foarte multi bani, salariul unui muncitor necalificat fiind unul mult mai mic decat al unui director. În anul 2015 mi s-a admis definitiv în justiție actiunea ca am fost persecutat politic. Apoi, in baza deciziei din anul 2015, mi-am cerut drepturile salariale pierdute, adică plata diferențelor salariale.
În afara acestui aspect, inginerul Ciubuc acuză faptul că nici acum Primăria Focșani nu i-a rezolvat situația locativă prevăzută de DL 118 / 1990.
Instanța a avut toate calculele la dosar, însă a refuzat să-mi acorde drepturile salariale pe care nu le-am mai avut din cauza persecutiei politice a fostei Securități comuniste. Oriunde în lume, dacă ești concediat abuziv sau dacă pierzi la salariu din cauza unei persecuții politice sau de altă natură, primesti despăgubiri. Numai în România nu se face dreptate. Voi continua să lupt pentru dreptatea mea”, a punctat Viorel Ciubuc.
Drept urmare, Viorel Ciubuc a decis să își facă vocea auzită la nivel internațional prin intrarea benevolă în cea mai mare și mai importantă închisoare din Germania.
Link-uri către declarația VIDEO a inginerului focșănean transmisă din Germania:
https://www.facebook.com/share/v/fLGMCvxpx5sJJhPT/
https://www.facebook.com/100006283969121/videos/1011663010419497/
Așa cum mass-media a relatat de-a lungul anilor, în timpul regimului comunist din România, Viorel Ciubuc a fost unul dintre numeroșii cetățeni supuși la abuzuri și persecuții de către Securitate. Aceste presiuni, destinate să înăbușe orice formă de opoziție sau disidență, au avut un impact profund asupra vieții sale și a familiei sale. Deși regimul comunist a căzut în 1989, traumele și nedreptățile suferite de Ciubuc au rămas nereperate, iar justiția română nu a reușit să rezolve dosarele sale, astfel încât să existe o justă despăgubire după anii de persecuție. „Tovarășe general Cândea, încă nu ai câștigat. Îți va veni rândul!”, a fost mesajul inginerului Ciubuc la adresa celui pe care îl acuză că vrut să-l lichideze prin înscenarea unei infracțiuni și aruncării într-o închisoare.
Astfel, în fața lipsei de justiție și a tăcerii autorităților române, Viorel Ciubuc a decis să recurgă la un gest extrem: intrarea benevolă într-o închisoare din Germania, pentru a evidenția faptul că, în pofida schimbărilor politice și sociale, umbrele trecutului comunist continuă să influențeze justiția română.
În cazul în care nu se rezolvă juridic problemele domniei sale, inginerul Ciubuc ne-a declarat că va recurge la ultima formă de protest, în fața unei instituții juridice internaționale (CEDO). „Nu se joacă nimeni cu viața mea și cu drepturile mele. Acestea sunt clare și sunt prevăzute în legile României”, a precizat Viorel Ciubuc.