Anunț util pentru angajatori din partea ITM Vrancea

ITM Vrancea reamintește angajatorilor prevederile art. 2 alin. din H.G. 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, potrivit caruia completarea si transmiterea datelor in registru se realizeaza si de catre prestatorii prevazuti la alin. (5).

Astfel, angajatorii, persoane fizice sau juridice de drept privat, indiferent dacă au sau nu statutul de utilitate publică, pot contracta serviciul de completare şi transmitere a datelor în registru prin încheierea de contracte de prestări servicii cu prestatori care îşi desfăşoară activitatea în condiţiile prevederilor legale în vigoare, inclusiv ale prevederilor privind protecţia datelor cu caracter personal.

Angajatorii – persoane fizice sau juridice de drept privat – au obligatia de a notifica, in scris, inspectoratul teritorial de munca, in a carui raza teritoriala isi au sediul/domiciliul, despre incheierea contractelor de prestari servicii prevazute la alin. (5), precum si datele de identificare ale prestatorului, in termen de 3 zile lucratoare de la data incheierii contractului de prestari de servicii. Informarea va consta într-o adresă întocmită de angajator, care va cuprinde: denumirea prestatorului de servicii, certificatul de înregistrare al prestatorului, eliberat de registrul comerţului, sau dovada înregistrării fiscale la organele competente, precum şi data de la care s-a contractat serviciul de completare şi transmitere a registrului – art. 2 alin. 8 si Ordin 1918/2011.

Potrivit art. 8 alin.3) din H.G. 905/2017, “constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 , d) nerespectarea prevederilor art. 2 alin. (8) privind informarea inspectoratelor teritoriale de muncă cu privire la prestatorii de servicii, in termen de 3 zile lucratoare.

Având în vedere cele mentionate, va solicitam sa respectati intocmai prevederile legale in vigoare privind completarea si transmiterea REVISAL si rugam, totodata, prestatorii sa faca diligente pe langa angajatorii cu care incheie contracte de prestari servicii pentru depunerea notificarii la inspectoratul teritorial de munca in termenul legal de 3 zile lucratoare de la data incheierii contractului de prestari de servicii”, a precizat Eliza Botezatu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea.

Citește și:   Prefectul Berbece solicită stoparea distribuirii informațiilor eronate: ”Sunt medicamente pentru tratarea persoanelor infectate cu noul coronavirus!”

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.