Mihai Viteazul, omagiat la Focșani de către adolescenții din cadrul Asociației Tineri pentru Educație și Cultură

O frumoasă punere în scenă a unor fragmente reprezentative  despre Mihai Viteazul a fost realizată pe 11 August 2022 în cadrul Bibliotecii de Vacanță  a Bibliotecii Județene ,,Duiliu Zamfirescu”, de către copiii participanți la atelierele Asociației Tineri pentru Educație și Cultură. Fragmentele care au fost interpretate de copii fac parte din opera lui Nicolae Bălcescu ,,Românii subt Mihai Voievod Viteazul”, din Nicolae Iorga, ,,Istoria românilor”, precum și din lucrarea ,,O Istorie a lui Mihai Viteazul de el însuși”.

Alegerea Marelui Voievod ca subiect al evocării a avut drept temei comemorarea, zilele trecute, a 421 de ani de la trecerea lui la cele veșnice, prin uciderea sa chiar de către cei care îi erau aliați.

Interpretarea copiilor a fost plină de emoție, chiar dacă textele în sine reclamau o profundă înțelegere a conținutului și sensurilor lor.

Evenimentul a fost filmat de Televiziunea Atlas TV https://vranceaatlastv.ro/biblioteca-de-vacanta-editia-a-xiv-a-asociatia-tineri-pentru-educatie-si-cultura-august-2022/

Doamna  Oana Raluca Boian, managerul Bibliotecii Județene ,,Duiliu Zamfirescu”,  a salutat prezența publicului și a amintit importanța tuturor colaborărilor pe care Biblioteca Județeană ,,Duiliu Zamfirescu” le are în scopul atragerii copiilor și  tinerilor către asimilarea valorilor culturale autentice.

,,Este de netăgăduit importanța covârșitoare a marilor cărți în formarea unui copil ori adolescent. O carte, dacă este o carte importantă cu adevărat,  poate fi o cărămidă în această formare, la fel cum realizarea adevăratei educații, adevăratei formări culturale, de mici, a copilului, poate reprezenta elementul definitoriu în formarea lui ca om.” a spus Andrei Săcrieru, președintele Asociației Tineri pentru Educație și Cultură.

,,Biblioteca de Vacanță” de anul acesta a ajuns la a XIV-a ediție, grație eforturilor neobosite ale echipei de bibliotecari ai Bibliotecii Județene ,,Duiliu Zamfirescu” Vrancea.

Citește și:   GALERIE FOTO: Noi imagini cu dezastrul de la Spitalul Județean Focșani, Secția Psihiatrie. Zeci de paturi mucegăite și saloane nefolosite aflate în stare avansată de degradare, ascunse de Mîndrilă și Oprișan!

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.