Record de participanți la Boovie, festivalul de book-trailere pentru elevi care a avut o susținere majoră din partea Consiliului Județean Vrancea

Cea de-a șaptea ediție a Festivalului Boovie s-a încheiat duminică la Focșani, în prezența a peste 1200 de elevi din 38 de județe din țară, dar și din Republica Moldova, marcând un record absolut în istoria oricărui eveniment de educație extrașcolară din România. Lor li se adaugă echipierii din Vrancea, precum și 300 de voluntari, elevi și profesori, al căror număr ridică bilanțul final la peste 1500 de participanți. Sloganul ediției din acest an, „Home for seven years“, este conectat cu tema familiei și a prieteniei, conform căreia au fost alese romanele ce au fost transformate în trailere de către elevi, dar care s-a transformat în realitate la Focșani, când Boovie s-a manifestat ca o mare familie.

În timpul festivalului, desfășurat în perioada 15-17 iulie 2022 în inima Focșaniului, elevii au putut participa la 28 de ateliere, workshopuri, întâlniri și mini-conferințe, care au avut ca protagoniști nume de referință din domeniul filmului și teatrului – Pavel Bartoș, Anghel Damian, Bogdan Iancu, Florentina Bratfanof, Florin Marica, Crăița Nanu (selecționer TIFF), Maria Dobre (EducaTIFF), activistul social Valeriu Nicolae, universitari precum Lucia Chicoș și Iolanda Gîrleanu (UNATC), influencerul Achim Scarlat (Dezaburit), Victor Miron și booktruck-ul său, speakerii Cătălina Dodu (CEO Atos IT Solutions and Services), Claudia Oprescu (Scoala de bani, BCR), profesorul și autorul Doru Căstăian, trainerii-actori Adrian Damian, Bran Marius-Cătălin, Olimpia Săpunaru, Bogdan Trifan și studenta Ioana Tătărușanu.

Mulțumim Voyo, care ne-a permis vizionarea scurtmetrajului lui Pavel Bartoș, „Tradiții românești”, Bad Unicorn, pentru premiatul la TIFF „Pentru mine tu ești Ceaușescu” și Independența Film, pentru filmul „Coupez”, cel care a deschis Festivalul de la Cannes 2022. Filmele au fost vizionate în locații indoor pline, dar și outdoor, în Piața Unirii. Vineri seara, atmosfera a devenit incendiară grație artiștilor de la Bosquito, care au reușit să ridice în picioare pe cei peste 1000 de oameni prezenți.

Numărul mare de book-trailere finale, 344, a impus o jurizare în două etape – juriul de evaluare și de premii pe secțiuni a fost alcătuit din Adrian Sitaru, Mihai Dragolea, Ioana Lascăr, Lucia Chicoș, Iolanda Gîrleanu, Florentina Bratfanof, precum și elevii Diana Cheivan și Emanuel Stoican, iar juriul de premii pentru Gala Boovie și Marile Premii i-a avut în componență pe Pavel Bartoș, Anghel Damian, Aida Economu, Crăița Nanu, Bogdan Iancu, Diana Cheivan și Emanuel Stoican. A fost al doilea an consecutiv când au fost aleși în juriu reprezentanți din rândul elevilor care au participat la edițiile anterioare în calitate de concurenți, iar alăturarea cu nume mari din zona cinematografiei a constituit un prilej de învățare exceptional pentru cei doi tineri.

Citește și:   Adrian Toma este noul antrenor secund al echipei de fotbal CSM Focșani. Octavian Bucătaru, fostul secund, va primi alte sarcini în club.

Cu o calitate din ce în ce mai ridicată de la an la an a producțiilor aflate în concurs, nu a fost deloc ușor ca juriul să acorde Marele Premiu, pe care l-a obținut echipa ”Ambrosia”, de la „Colegiul Național Sfântul Sava” din București, cu un trailer după cartea „Cum să te împrietenești cu întunericul“, de Kathleen Glasgow.
Focșaniul a devenit neîncăpător pentru toți cei dornici să participe la Boovie. Au fost asigurate gratuit 900 de locuri de cazare, în 19 locații din Focșani și pe o rază de 20 de km în jurul municipiului, transportul de la locurile de sosire către cele de cazare și apoi către spatiile evenimentelor, masa pentru participanți și voluntari, toate acestea însemnând sume și logistică impresionante.

Eforturile de a organiza un eveniment de o asemenea amploare au fost sprijinite printr-o substanțială contribuție financiară și logistică asigurată de instituții publice care s-au alăturat constant în ultimii ani în organizarea și susținerea Festivalului Boovie – Consiliul Județean (cazare si masa pentru 600 de participanți, voluntari, juriu etc.), Primăria și Consiliul Local ale municipiului Focșani (116 premii, traineri, staff tehnic etc.).

Evenimentul este inițiat de Asociația Grow Up Project și Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” și susținut de către Dedeman, care celebrează ”30 de ani buni alături de oameni buni”, ATOS IT Solutions and Services, „Școala de bani” by Banca Comercială Română, Profi Rom Food, Aegon Sucursala Florești, Fundația Bosch România, Coca Cola, Digi, care pentru al treilea an consecutiv oferă internet de bandă largă, dar și premii; Fujitsu este sponsorul concursului de grafică de carte ”Ilustriada Boovie”, prin care aducem în atenția publicului elevi cititori și graficieni talentați. Festivalul a fost sprijinit și de firme din județ, precum Rikora FLM, Aviputna, Javu, Scorpion, LVAS Skoda, VEF SA, BeeHere (marca Cirast SA), GSMobile, alături de Neosoft Galați.

Platformele online, aplicația web Boovie, arhivarea documentelor, securizarea acestora și conformitatea GDPR au fost asigurate de AG Media Software, Cognizant Softvision, Coding Heads, CertSign, IC Consulting.
Parteneri culturali și educaționali: TIFF, Editura Corint, Editura Epic, Storia Books, Editura Trei, Centrul Lingvistic Twinkle Star, Ateneul Popular Maior Gh. Pastia, Ansamblul Folcloric Țara Vrancei, Centrul Cultural Vrancea, Biblioteca Duiliu Zamfirescu.

Parteneri administrativi: Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Serviciul Județean de Ambulanță, Direcția Dezvoltare Servicii Publice din cadrul Primăriei municipiului Focșani, Poliția Locală a municipiului Focșani, Societatea de Transport Public Local Focșani.

Citește și:   EXCLUSIV: Managerul Spitalului Județean, Constantin Mândrilă, ar viza un post la Achiziții, tot în instituție, după ce nu va mai fi în fruntea unității spitalicești

Parteneri în popularizarea evenimentului au fost: Radio România Actualități, Realitatea TV, Atlas TV, Focus TV, Focus TV, Radio DaDa, Agerpres, Monitorul de Vrancea, Vrancea 24, Ziarul de Vrancea, Actualitatea Vrânceană, Adevărul, precum și rețele tv, audio și presa scrisă din țară.

Au fost acordate 116 premii și mențiuni în bani și 40 de premii speciale, oferite de Editura Corint, Editura Epic, Storia Books, Editura Trei, Centrul Lingvistic Twinkle Star, Atos IT Solutions &Services, DIGI.

Premiile Juriului si Marele premiu Boovie 2022

• MARELE PREMIU BOOVIE – echipa Ambrosia (Colegiul Naţional „Sfântul Sava“, București), pentru trailerul romanului „Cum să te împrietenești cu întunericul“, de Kathleen Glasgow

• PREMIUL PENTRU REGIE – echipa Hit List (Liceul Teoretic „Brâncoveanu Vodă“ din Urlați), pentru trailerul romanului „Născută din fum și os“, de Laini Taylor

• PREMIUL PENTRU MONTAJ – echipa Ambrosia (Colegiul Naţional „Sfântul Sava“, București), pentru trailerul romanului „Cum să te împrietenești cu întunericul“, de Kathleen Glasgow

• PREMIUL PENTRU IMAGINE – echipa Kream (Liceul Teoretic „Lucian Blaga“, Reghin) pentru trailerul făcut romanului „Hamnet“, de Maggie O’Farrell

• PREMIUL PENTRU SCENARIU – echipa Inocenții (Colegiul Național „Iulia Hasdeu“, București) pentru trailerul făcut romanului „Hamnet“, de Maggie O’Farrell
• PREMIUL PENTRU SCENOGRAFIE ȘI COSTUME – echipa Jumpcut (Palatul Copiilor din Cluj-Napoca) – pentru trailerul făcut romanului „Hamnet“, de Maggie O’Farrell

• PREMIUL PENTRU COLOANĂ SONORĂ ORIGINALĂ – echipa Jar (Colegiul Național „Liviu Rebreanu“ din Bistrița) – pentru trailerul făcut romanului „Cel care mă așteaptă“, de Parinoush Saniee

• PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNĂ INTERPRETARE MASCULINĂ – Mircea Popescu, pentru rolul din trailerul romanului „Născută din fum și os“, de Laini Taylor (echipa Hit List, Liceul Teoretic „Brâncoveanu Vodă“, Urlați)

• PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNĂ INTERPRETARE FEMININĂ
 Mirabela Porondi pentru rolul din trailerul făcut romanului „Cel care mă așteaptă“, de Parinoush Saniee (echipa echipa Overthink, Colegiul Național „Vasile Alecsandri“, Bacău)
 EX AECVO – Teodora Fugaciu pentru rolul din trailerul făcut romanului „Născută din fum și os“, de Laini Taylor (echipa Arcadia Studios, Liceul Tehnologic „Mircea Vulcănescu“, București)

Pentru informații despre festival, urmăriți-ne pe conturile social media Boovie®, după cum urmează:
Pagina de Facebook https://www.facebook.com/booviefestival
Cont de Instagram https://www.instagram.com/booviefestival
Canal de YouTube https://www.youtube.com/c/booviefestival
Cont de TikTok https://www.tiktok.com/@booviefestival

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.