ULTIMA ORĂ: În Vrancea, nu există acum ucrainieni cu statut de refugiat. Cătălin Toma: ”Apreciez că există deja mulți vrânceni care și-au arătat disponibilitatea să-i ajute pe semenii lor!”

Astăzi a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat o parte dintre conducătorii instituțiilor cu reprezentare în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vrancea, întâlnire condusă de președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, vicepreședinte al CJSU (foto).

La întrunire au mai participat doamna Claudia Lavinia Serafimciuc, subprefect al județului Vrancea, și vicepreședintele CJ, Ionel Cel-Mare.

Cei prezenți au analizat mai multe aspecte organizatorice în contextul evenimentelor care au loc la nivel regional, concluzia fiind aceea că autoritățile județene și locale sunt pregătite să implementeze într-o manieră integrată deciziile care se vor lua la nivelul autorităților centrale competente.

În acest moment, situația la nivelul județului Vrancea este una normală, neexistând în județ persoane străine care să fi fost înregistrate la granița României pentru a primi statutul de refugiat.

Dinamica evenimentelor specifice acestei perioade este monitorizată permanent de către autoritățile responsabile, pentru a se putea acorda în orice moment asistență de orice natură persoanelor care ar solicita acest lucru.

Administrația județeană colaborează cu toate instituțiile în această perioadă, pentru a putea implementa orice decizie ar fi necesară în contextul actual. Important este ca oamenii să facă diferența între o informație reală și una falsă, pentru că în astfel de momente circulă și mesaje care nu sunt adevărate”, a precizat președintele administrației județene, Cătălin Toma.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

UPDATE: Ulterior, președintele CJ Vrancea, a făcut o serie de completări pe pagina sa de Facebook.

Apreciez faptul că la nivelul județului Vrancea s-au creat mai multe grupuri de oameni de bine care vor să ajute familiile de refugiați ucrainieni, oferindu-le acestora cazare și hrană. Așa cum îi cunosc, vrâncenii sunt oameni de suflet care știu să fie alături de semenii lor.

Citește și:   Centenarul Mausoleului Eroilor de la Mărășești: 6 august 2023

📌Acum, însă, în Vrancea nu există persoane străine care să aibă statutul de refugiat, iar instituțiile cu atribuții specifice monitorizează dinamica evenimentelor în timp real.
📌În acest sens, astăzi a avut loc o întâlnire de lucru la sediul Consiliului Județean Vrancea, la care au participat conducători de instituții cu reprezentare în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vrancea, comitet al cărui vicepreședinte sunt.
📌Derularea evenimentelor este în atenția instituțiilor responsabile, pentru a se putea acorda în orice moment asistență de orice natură persoanelor refugiate care ar putea veni din Ucraina.
📌Totodată, îi îndemn pe vrânceni la calm, la responsabilitate, le transmit să aibă încredere, dar și să fie precauți în ceea ce privește informațiile vehiculate pe rețelele de socializare. Vom ține opinia publică la curent cu dinamica evenimentelor în această perioadă complicată ivită la nivel regional.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.