Lectura ne unește! Ziua Națională a Culturii

Marți, 15 februarie 2022, la Sala „Virgil Huzum” a Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, din str. Mihail Kogălniceanu nr. 13, a fost lansat Programul „Lectura ne unește!”, inițiat cu prilejul Zilei Naționale a Lecturii, recent legiferată în România.

La eveniment au participat domnul Ionel Cel-Mare, Vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea, doamna subprefect Claudia-Lavinia Serafimciuc, doamna Nausica Mircea, managerul Centrului Cultural Vrancea, părintele protoiereu Oscar Frunză, elevi și profesori ai Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza”, jurnaliști, bibliotecari ș.a. Din partea Ansamblului Folcloric „Țara Vrancea” a fost prezentă doamna Angela Silion, referent cultural.

Întâlnirea, moderată de managerul bibliotecii, a debutat cu salutul domnului Vicepreședinte Ionel Cel-Mare, care a transmis, totodată, și un mesaj din partea domnului prof. Cătălin Toma, Președintele Consiliului Județean Vrancea.

Doamna Oana-Raluca Boian, managerul bibliotecii, a dat citire, apoi, mesajului Președintelui Academiei Române, E.S Ambasadorul Ioan-Aurel Pop, „Un elogiu adus cărții și lecturii”, trimis cititorilor din Vrancea, la invitația Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu”. Mesajul, universal valabil, sensibil și convingător, adresat fiecărui cititor în parte, poate fi citit pe pagina de facebook a bibliotecii. https://www.facebook.com/bjvrancea/posts/6997997230271303

Au transmis mesaje și au lecturat public toți invitații la eveniment, iar din partea părintelui protoiereu, biblioteca a primit un dar de carte de excepție: BIBLIA, versiune diortosită după Septuaginta, redactată și adnotată de Mitropolitul Bartolomeu Valeriu Anania, București, Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă, 2018, și Valeriu Anania, Opere 6: Rotonda plopilor aprinși. De dincolo de ape, Iași, Editura Polirom, 2009. Elevii prezenți la eveniment, coordonați și prezentați de doamna profesor Sorina Milea, au citit fragmente din literatura română și străină.

La sfârșitul evenimentului s-a dat startul maratonului de lectură, la care au citit E.S. Prințul Mihai Ghyka, descendent al Domnitorului Moldovei, Grigore Ghica, actrița Maia Morgenstern, directorul Teatrului Evreiesc de Stat, doamna Mariana Harjevschi, director general al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, Chișinău, Republica Moldova, Dragoș Adrian Neagu, Președintele Asociației Naționale a Bibliotecilor Publice din România, prof. univ. dr. Lucia Cherciu, State University of New York – U.S.A..

Citește și:   IMAGINI EXCLUSIVE cu Mercedesul cu volan pe dreapta care a intrat într-un taxi aproape de Homocea! O persoană este la Terapie Intensivă, în stare de inconștiență!

Ne puteți urmări, în continuare, pe pagina noastră de facebook, unde vor fi peste 150 înregistrări, la care participă și prieteni și colaboratori ai bibliotecii noastre din Diaspora, așa încât, Ziua Lecturii va fi transformată, într-o veritabilă Săptămână a lecturii în Vrancea! Îi felicităm pe toți colegii noștri bibliotecari implicați în organizarea și promovarea acestei importante zile dedicate lecturii și rolului acesteia în viața noastră! Uniți, prin carte și lectură, ca breaslă și ca oameni ai bibliotecii, vom fi mai puternici!”, a precizat managerul bibliotecii, Oana-Raluca Boian.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.